måndag 13 september 2010

Kampanj mot kvinnlig statsminister...

Jag kan inte skriva det bättre själv så jag ber er läsa den anonyma artikeln skriven av ett stort gäng journalister i Sverige som publicerades i Aftonbladet idag. 
Åsa Linderborg förklarar i samma tidning varför artikeln är osignerad.

Även om jag inte kan skriva om saken bättre själv så vill jag kommentera och skriva några av mina egna reflektioner. Alla som analyserar medieflödet någorlunda objektivt har kunnat se vad som hänt de senaste 3 månaderna, nämligen den osakliga och ogrundade kampanjen mot Mona Sahlin som person. " Den allierade journalisten" berättar i artikeln att Mona Sahlin framställts negativt på 18 av de löp som man granskat, statsministern endast på 5. Likadant är det med artiklar och ledarsidor, bilder och krönikor. Alliansens ledare framställs som just ledare - förtroendeingivande och kunniga, glada och harmoniska medan de RödGröna framställs som fån, deppiga, bildtexter täcker deras ansikten och vissa får inte vara med alls!
Det har varit en fruktansvärd kampanj mot de RödGröna i allmänhet och Mona Sahlin i synnerhet. Enligt mig, har Mona gjort en mycket bra valkampanj trots att alliansen fått sätta agendan och nivån på debatten. Mona har riktat den socialdemokratiska politiken på ett vettigt sätt, varit beredd att ompröva gamla idéer och arbetsmetoder samt varit beredd att modernisera. Mona är den statsministerkandidat som varit beredd och också velat förnya medan reinfeldt vill fortsätta på inslagna väg med utförsäljningar och människoförakt. För detta har Mona Sahlin fått utstå spott och spe, antikampanjer mot henne som person och framställts i medier som dryg, arrogant och mindre intelligent. Kan svenska folket inte se att de hjärntvättats?! Det är fullkomligt oerhört att inte fler tänker efter själva. Att man köper argumentationen om att Sverige klarat sig bra genom krisen trots att vi mådde bra redan innan krisen och innan denna mandatperioden startade. 
Om inte regeringen hade kommit ur krisen med starkare statsfinanser än Grekland, Italien eller Storbritannien så hade de varit fullkomligt otroligt inkompetenta. De har dock lärt sig av tidigare borgarmisstag och tänkt efter ett steg till. De har finansierat skattesänkningar genom lån, besparingar och framförallt utförsäljningar av statliga bolag istället för bara de två förstnämnda. Detta har gjort att de kunnat lindra nedskärningarna i välfärden något. Vad händer i framtiden då? Det kommer att uppstå större hål att fylla igen och det kommer att uppstå kriser i framtiden som inte kan hanteras genom utförsäljningar och lån.

Att dags- och kvällstidningar i princip utan undantag är borgerliga är svårt att göra någonting åt, men de flesta säger sig vara oberoende och då skall de banne mig också vara det i praktiken och inte styra nyhetsflödet åt ett utvalt håll. Journalistiken fyller en oerhört viktig funktion i en modern demokrati och det är deras plikt att rapportera objektivt. Att ledarsidorna skriver på ett visst sätt är en sak, men nyhetsflödet SKALL VARA OBJEKTIVT!

DN, SvD, Expressen, Aftonbladet och många andra bör skämmas över hur de skött sitt jobb under det senaste halvåret. Tidningarna fick panik i våras över det RödGröna övertaget och har utnyttjat sin ställning i politiska syften, vilket inte är värdigt en demokrati!

2 kommentarer:

  1. Undra vem som är tvättad? Mona Sahlin är inte kompetent att vara varken statsminister eller ordf för socialdemokraterna. osäkerheten har gjort att hon driver en närmast sektliknande organisation där insynen vad som försigår på Sveavägen 68 är i det närmaste noll.

    Det finns massvis med bra socialdem. kvinnliga politiska ledare i världen såsom, Chiles ex president tex som klår Mona med hästlängder.

    SvaraRadera
  2. Ett bra inlägg till artikeln. Jag håller fullständigt med dig!
    Det är skrämmande hur pressen har vinklat nyheterna.

    SvaraRadera