tisdag 14 september 2010

Första delen helt OK.

Utfrågningens första del har imponerat måste jag säga.
TV4:s utfrågare har nämligen verkligen ställt Alliansens ledare mot väggen vid ett flertal tillfällen tycker jag! Det är oväntat och uppfriskande. Väl godkänt till utfrågarna!

Björklund är den enda av de 4 ledarna som jag kan ge godkänt medan hägglund försvinner totalt. Statsministern lyckas inte alls med att låta som en statsminister, argumenten är ihåliga och han framstår som den kalla ekonom han är.

Intressant

2 kommentarer:

 1. Hej Rasmus!
  Jag tycker det är bra att du driver en hemsida där du kommenterar och öppnar för diskussion kring det som händer i politiken i dag. Jag har läst lite av dina tidigare inlägg och upplever att vi vill samma sak men att vägarna till målet skiljer vårt sätt att tänka.
  Jag röstade tidigare med vänstern men har med åren upptäckt att denna politik inte stärker vare sig mig eller samhället i stort. Jag upplever alltmer att den präglas av en "offermentalitet" som i grunden urholkar människors initiativkraft och tro på sig själva. Det som på senare år fått mig att bli mer socialliberal är att jag vill fokusera mer på möjligheter än på problem. Något som jag tycker att alliansen är bättre på än de rödgröna. Det känns mer och mer som att man står mellan ett block "Som tycker synd om människan" (de rödgröna) och ett block som "Tror på människan" (alliansen). Att uppmuntra människor till egen skaparkraft och livsglädje är en politik som jag tror gynnar alla. Sedan är det självklart att vi måste hjälpa och finnas där för dem som är sjuka, gamla och som hamnat i utanförskap. Men målet måste ju i första hand vara att stärka människor till att tro på sig själva och göra vad de kan för att bidra till välfärden och på så sätt också komma in i den gemenskap som t e x ett arbetsliv innebär. Går man arbetslös under alltför lång tid så finns det risk att man fastnar i det och på sikt börjar må väldigt dåligt. Det bidragssystem som vi hade tidigare hjälpte inte dessa människor, jag har själv varit en av dem. Ibland behöver man helt enkelt hjälp och jag anser att alliansens politik står bättre för den hjälpen än de rödgröna. Vänstermänniskor som jag pratar med i dag upplever jag som väldigt aggressiva och negativt inställda till att människor ska kunna klara sig på egen hand. Det känns nästan som ett inbyggt motstånd, som att man helst inte ska ha några egna drivkrafter utan istället förlita sig på att staten ska styra och diktera ens liv. Man omyndigförklarar människor, även dem som kommer hit ifrån andra länder, istället för att uppmuntra dem till att tro på sig själva. Det känns helt enkelt inte som en konstruktiv politik... Du skrev i ett tidigare inlägg att du blir upprörd över hur många som låter sig "luras" av att media manipulerar människor till att rösta på alliansen. Men om man, som jag och många med mig, har direkta livserfarenheter av att deras politik faktiskt fungerar bättre i praktiken. Fördömer du då detta och anser att vi inte har förstått hur verkligheten ser ut? Eller hur tänker du kring detta? I slutändan så tror jag att allt kommer ner till vilken livsinställning man har och hur man ser på sig själv som människa. Hälsningar Marie

  SvaraRadera
 2. Puh, det var en lång, men mycket läsvärd kommentar!

  Tack för detta.

  Jag fördömer verkligen inte dina och andras upplevelser, inte heller säger jag att de är felaktiga. Självklart finns det mängder av människor som får det bättre med alliansens politik. Majoriteten har utan tvekan fått en bättre privatekonomi, men har bostadslösa fått det bättre? Har sjuka fått det bättre? Har arbetslösa fått bättre möjligheter att finna en egen försörjning? Har vi tagit steg mot en bättre miljö?
  Och framförallt; Kommer bostadslösa få det bättre kommande 4 år? Kommer sjuka få det bättre kommande 4 år? Kommer arbetslösa få bättre möljigheter att finna en egen försörjning kommande 4 år? Kommer vi att ta större kliv mot en bättre framtid och en bättre miljö kommande 4 år?
  Valet handlar ju faktiskt inte bara om vad som har hänt de senaste 4 åren, utan framförallt vad som skall hända de kommande 4 åren och i framtiden efter det.

  Jag tycker inte att valet handlar om hur man ser på sig själv och sin egen situation, valet handlar om samhället, det handlar om klyftorna, det handlar om miljön och framtiden.
  Jag är långt ifrån alltid överens med sossarna eller vänsterpartiet, men de har trots allt en grundidé där empati, solidaritet och omtanke är essentiellt. Miljöpartiet är dock garanten för att detta trepartisamarbete andas frisk luft och tänker nytt.

  Alla som röstar borgerligt är naturligtvis inte manipulerade att göra det, men många människor i Sverige har det så bra idag och har alltid haft det så bra, att de inte förstår eller kan sätta sig in i hur de allra mest utsatta och fattiga människorna i vårt samhälle har det. Det är lätt att inte se problemen som faktiskt finns, dvs. att människor lämnas utanför i allt högre grad. Att fattiga blir fattigare och att klyftorna ökar (något som påbörjades redan i slutet av 1990-talet).
  Kom ihåg att med ökade ekonomiska klyftor ökar kriminaliteten.

  Jag kan hålla med om att det finns en tendens från sossarna framförallt att koncentrera sig mer på problemen än på möjligheterna, men att koncentrera sig på möjligheterna raderar inte problemen.

  Det finns bara ett parti som tar ansvar för att Sverige skall vara beboeligt även för kommande generationer, det finns bara ett långsiktigt hållbart alternativ och det är Miljöpartiet de Gröna. Välkommen att lägga din röst på oss! :)

  SvaraRadera