måndag 13 september 2010

Korkade kändisar röstar blått? (modifierad version)

Så har vi det svart på vitt: Smarta kändisar väljer RödGrönt, korkade väljer blått (detta är naturligtvis sarkasm för den som inte uppfattat det tidigare)!

Vill man rösta som Linda Rosing, eller vad hon heter nuförtiden, "Robinson-Robban" Andersson, "Färjan-Håkan", Louie Herrey, eller operettdivan Kerstin Dellert, ja då ska man rösta på Moderaterna eller något annat blått. Vill man rösta som politiskt insatta och kunniga personer såsom Mikael Wiehe, Lili & Susie, Gunilla Bergström, dvs människor som engagerat sig på ett eller annat sätt för svaga och utsatta i samhället vare sig det är djur eller människor, ja då ska man rösta RödGrönt.

Det finns naturligtvis undantag på båda sidorna, men det är ändå tydligt att de kända svenskar som säger sig rösta blått besitter betydligt fattigare argument som stöder varför de ska rösta på detta sätt, då de krampaktigt försöker finna en förklaring.
Jag överraskades visserligen av att en begåvad artist som Lill Lindfors röstar blått, men i övrigt var det ganska väntat att vidrigt rika personer som "Ace of Base-Ulf" och Christina Schollin, nedlåtande, mindre begåvade och sorterande människor såsom "Clabbe" af Geijerstam, samt ytliga personer som Bingo Rimér och "Babsan" röstar blått (var jag ska placera "Robinson-Robban" och Linda Rosing vet jag inte riktigt).
Blå politik i allmänhet och Moderat politik i synnerhet är förenklad politik för de som är för lata för att sätta sig in i hela samhället och politikens konsekvenser för andra människor än enbart "Jaget". Det är politik som går ut på att människor inte är lika mycket värda, beroende på om de har pengar eller inte. Alla sägs vara lika värda, men de som har pengar och jobb är tydligen lite mer lika värda än de som inte har jobb, eller inte är arbetsföra eller är fattiga.

Intressant

20 kommentarer:

 1. Ja det ser man ju att du tycker att alla människor är lika värda---not.

  SvaraRadera
 2. Fast är man verkligen mindre värd bara för att man är mindre insatt och mindre påläst? Det har jag väl aldrig sagt! Däremot undrar jag vilket lag människor vill tillhöra, Robinson-Robban eller Mikael Wiehe? Ingen av dessa är mer värd än den andra som människa. Deras värderingar och åsikter är däremot mer eller mindre seriösa och mer eller mindre baserade på kunskap och erfarenhet. Jag antyder inte en enda gång i mitt inlägg att människor skulle vara mer eller mindre värde!

  SvaraRadera
 3. För övrigt tycker jag att det är sanslöst mesigt att kommentera en blogg, eller liknande anonymt. Varför kan du inte stå för vem du är? Det är ju inte direkt så att du sticker ut hakan särskilt mycket i din kommentar.

  SvaraRadera
 4. Du får nog placera in dig själv i samma fack som du placerade in "Clabbe" i -"nedlåtande och sorterande människor"... Jag känner massa arbetsföra människor som i flera år, systematiskt livnärt sig på bidrag för att de kunnat. De har utnyttjat systemet max och skrutit om att de inte behöver jobba. Är det rätt att vi andra ska slita skiten ur oss, få för lite sömn, försaka tid med våra familjer och dö i förtid för att en viss grupp människor anser att de inte ska behöva göra något för att bidra till välfärden..? Är detta rättvisa? Är detta solidaritet? Nej. Arbetsföra människor som inte bidrar utan som tycker att andra ska jobba skiten ur sig för deras skull är de verkligt stora egona. Äntligen har vi en regering som vågar ta i denna extremt känsliga fråga.

  SvaraRadera
 5. Arrogant översitteri från en som själv definitivt inte har så mycket kunskap, eller språk, eller empati eller...något. Du gör ett rödgrönt självmål med dina sjukt fördömande inlägg.

  SvaraRadera
 6. hur fan vet du att linda rosing är dum i huvet?

  SvaraRadera
 7. Återigen är det verkligen så jobbigt att skriva ut sitt namn när man kommenterar? Jag vill inte radera era inlägg eftersom jag vill att alla skall komma till tals, men det är så löjligt att inte kunna stå för sina åsikter.

  Ja, jag är väl nedlåtande i detta inlägg, det kan jag hålla med om. Jag är bara så jäkla arg över att våra borgerliga tidningar har lyckats dupera så många människor. Så himla många människor verkar rösta "mot Sahlin" istället för "för reinfeldt" på samma sätt som man röstade "mot Göran Persson" 2006.
  Detta trots att de allra flesta människor egentligen hyser röda eller gröna åsikter. Få människor är blåa i själ och hjärta. Få människor tycker som alliansen när det väl kommer till kritan, eller när de får höra vad allianspartierna egentligen tycker.

  SvaraRadera
 8. Rasmus Holmbergs blogg om politik, samhälle och annat viktigt. En grönsocialistisk liberalhumanismfylld samhällsanalysblog med inslag av bitterhet men ändå med hopp och positivism. Jag är miljöpartist men det är inte alltid partiets åsikter som uttrycks på denna sida utan alltid mina egna, vilka oftast dock överensstämmer med partiets.

  Starka argument för att rösta grönt, även dom här?
  Förbjuda ränta, förbjuda djur på cirkus, låta varje människa själva välja kön? och att alla ska ha en medborgarlön utan att jobba.
  Kloka förslag, eller.

  SvaraRadera
 9. Jag vet väl inte säkert att Linda Rosing är dum i huvudet. Jag skulle väl dock kanske säga att hon inte direkt har visat upp någon annan sida då jag har sett henne. Sen är det väl så kanske att man väljer att spela en roll då man är i TV. Jag vågar dock hävda att Linda Rosing knappast är så värst insatt i sakpolitiken, eller i ideologier och partiernas långsiktiga visioner.

  SvaraRadera
 10. Förbjuda ränta: Inte intressant då jag anser att vi lever i en ekologisk värld, inte en ekonomisk
  Förbjuda vilda djur på cirkus: Definitivt
  Varje människa välja kön: Självklart
  Medborgarlön: Tanken är klok, men knappast högprioriterat.

  Det första vi måste göra i Sverige är att ställa om samhället till att bli mer långsiktigt hållbart. Löjliga detaljfrågor får man ta tag i i ett senare läge.
  I mina ögon är det fullkomligt absurt att ta bilar och oljeberoende som självklarheter och saker som är bra för samhället.
  Det är minst betydligt mycket mer absurt än bröstpumpshistorier, clowner i barnsjukvården eller vegetarisk skolmat. Öppna ögonen, inse att vi byggde fel då vi byggde upp det här samhället!
  Vi måste tänka om, bygga om, göra om, göra rätt!
  Vi har inte råd att lalla omkring i dagens samhälle och vara slavar under oljans och vapnens förtryck!

  SvaraRadera
 11. @Anonym 2:

  Det vore intressant att höra på vilket sätt jag är okunnig och använder mig av ett dåligt språk.

  Hmm. Jag har fått kritik för att jag stundtals är nedlåtande och arrogant vilket jag kan hålla med om, och inte är så värst stolt över, men aldrig hört just detta om språket. Utveckla gärna genom att visa på dina egna antagligen enorma kunskaper och vokabulär.

  På vilket sätt saknar jag empati förresten? För att jag känner med de svaga och utsatta i samhället? För att jag känner med djur och natur? För att jag inte tycker synd om rika människor för att de får betala högre skatt än andra?
  Kom igen!

  SvaraRadera
 12. Utan att lägga någon värdering i ditt inlägg, alla har rätt att tycka vad de själva vill, det är väl ändå det som kallas demokrati, vill jag bara påminna om att det är allmänt känt att fånga röster genom att få folket att rösta mot det de räds istället för för det de vill uppnå. Det är alltid lättare retoriskt sett att lägga fram argument där man skrämmer folket om vad andra partiet kommer göra och hur de kommer dra ner oss i skiten än att prata om vad man själv kommer åstakomma. Så har det alltid varit och kommer nog alltid vara. Därav kanske många röstar som dom gör i helgen.

  SvaraRadera
 13. Men man kan väl inte jämföra Moderaterna med de Rödgröna! Vilket parti???? Är det de smarta som väljer V? Kanske är smygliberaler de som röstar på MP. MP är de som faktiskt lika gärna kunde ha ingått i alliansen, men de konkurrerar med C och de hade inte tagit lika många röster från S och V som de nu gör. V är bara en massa naiva personer som verkligen inte är insatta, hallå vill man att Sverige precis som Kuba skall skaffa en sedelpress för att få fram pengar? Killar som Wihe lever ju på att vara vänster, tom miljonär på sin gamla progg, tänk om han skulle gå över till M.
  S är mer variationsrika, de vill vara i mitten eller lite mer åt höger eller vänster. Tack vare att S började regera med V började många av dem att rösta på Alliansen. När S och MP inte ville regera med V lade LO in sitt veto. SÅ VEM ÄR PUCKAD OCH OKUNNIG?????????? Hela vår artiselit kan ju ha råd med vänsterimagen!!!

  SvaraRadera
 14. De mest puckade människorna är de som röstar med hjärtat, dvs att de inte kan byta parti för att det inte stämmer med deras image ideologi, trots att partiet inte har bra lösningar.

  SvaraRadera
 15. Jo, man kan jämföra Moderaterna med de RödGröna. De RödGröna består nämligen av 3 olika partier som påverkar varandra och som kompromissar sig fram till överenskommelser, medan alliansen består av ett parti i praktiken.

  De mindre allianspartierna har anpassat sig till moderaternas politik och endast folkpartiet verkar tillåta oliktänkande. Den allra största svängningen har Centerpartiet stått för. De var en gång ett parti med starka folkrörelsetraditioner och ett åtminstone sporadiskt miljötänk, men har förvandlats till de mest antisocialistiska och nyliberala i hela alliansregeringen!

  Att rösta med hjärtat enbart är naturligtvis inte att förespråka, man bör veta vad man röstar på, men däremot måste hjärtat och en humanism få finnas med i det val man gör. Alliansen står knappast för några lösningar, de väljer att skjuta upp allt, väljer att fortsätta på inslagen väg, väljer att fortsätta sälja ut statliga bolag och avreglera så snabbt de bara kan.
  Jag kan också säga att hela artisteliten inte är välbärgad, så att de skulle ha mer råd än andra är helt enkelt inte sant.

  SvaraRadera
 16. BTW: MP konkurrerar inte med C överhuvudtaget!
  Centern är inte alliansens gröna röst, det är snarare Folkpartiet som är det om något parti skall kallas det.
  MP är det ENDA miljöpartiet i Sverige, det enda partiet som strävar mot ett långsiktigt hållbart samhälle, det enda partiet som vill bygga om samhället så att det finns någon värld överhuvudtaget för framtida generationer att leva i.

  SvaraRadera
 17. @Anonym, 13 september 2010 15:15
  Ja det är synd att det finns sådana personer som gör så. Men är det då rättvist att använda kollektiv bestraffning och då ta bort det från de som verkligen behöver? Det hjälper fler människor än vad folk utnyttjar det och jag betalar gärna skatt. Jag har inget problem med det alls. Problemet kan lösas på annat sätt än att byta till en regering som går bakåt i utvecklingen.

  SvaraRadera
 18. Bakåt kan faktiskt betyda framåt!

  SvaraRadera