torsdag 9 september 2010

Maria Wetterstrand rules!!!

Finns det någon i Sverige som kan låta bli att rösta på Miljöpartiet efter kvällens utfrågning av Maria Wetterstrand i SVT?!

Är det någon partiledare som kan mäta sig med vårt kvinnliga språkrör?!

Svaret på dessa två frågor bör vara ett rungande NEJ!

Maria var i stort sett felfri, som vanligt. Hon svarade klart och tydligt på alla frågor och visade tydligt att Miljöpartiet är en röst för framtiden. Den enda frågan som var svårare att svara på var om ett eventuellt regeringssamarbete med alliansen. Den frågan behöver ju inte besvaras av Miljöpartiet eftersom Arrogansens partiledare redan har besvarat detta. De har sagt att de väljer en minoritetsregering förutsatt att alliansen blir största block. Att erbjuda Miljöpartiet en stödjande roll är ju knappast seriöst, och framförallt inte då Mp kommer att bli tredje, eller eventuellt fjärde största parti i Sverige efter valet. Att ett parti med 8-10 % av rösterna skulle agera stödparti är knappast troligt. Alliansen vill ta stöd av SD i första hand och det är något som borde tas upp i större utsträckning!

När det gäller kärnkraften hade jag kanske velat se ett ännu tydligare avståndstagande där Maria klart och tydligt talade om var Mp står i denna fråga, även om hon gjorde ett försök. Nu höll hon i första hand fast vid den RödGröna överenskommelsen. Att Mp är direkt emot kärnkraften är fakta, men å andra sidan så är även vi medvetna om att vi inte kan avveckla helt förrän vi har alternativen som ersätter den klara. I grunden är den RödGröna överenskommelsen i linje med Mp:s syn på saken, men det borde gjorts tydligare att Mp kommer göra allt för att skynda på och sätta press på branscherna att utveckla i högsta möjliga takt. Det viktigaste var att hon fick fram att det är oansvarigt att skapa avfall nu som kommer utgöra ett problem i 100 000 år, bara för att uppfylla vårt kortsiktiga elbehov just nu!

Dagens snyggaste replik var den vältajmade släggan rakt i skallen på Maud Olofsson, "Hon ser tecken i allt möjligt". Jag jublade lika högt i TV-fåtöljen som då Zlatan gjorde 1-0 på San Marino i tisdags!

Jag håller med Maria om att Henrik Dorsin var lite väl snäll mot henne i sin nidvisa som enbart riktade in sig på Peter E, kanske döljer det sig en liten Miljöpartis i Dorsin... :)

Det var mycket bra att Wetterstrand fick in det faktum att Mp inte alls för en landsbygdsfientlig politik utan tvärtom! 8 av 10 människor får de facto det bättre med en RödGrön politik, och regeringen har ökat klyftorna mellan stad och landsbygd med i snitt över 7000 kronor!

Wetterstrand bör få toppbetyg efter denna utfrågning av alla, för den som ger något annat betyg förstår sig helt enkelt inte på politik.
Att ge ett lågt betyg vore ungefär som alla idioter som i åratal var Zlatan-hatare och hävdade att Zlatan inte alls var någon större fotbollsspelare, men som i slutändan ändå fått förstå att han nog trots allt är den bästa fotbollsspelare Sverige någonsin har haft.

Till och med Lena Mellin som annars bara älskar alliansföreträdare vågar ge 4 plus till Wetterstrand, vilket visar på hur bra hon faktiskt var, i praktiken är detta ett toppbetyg! Mellin pratar om att Wetterstrand borde pressats hårdare om bensinpriset, men jag tyckte att Maria besvarade ganska klart och tydligt att man måste kompromissa, och att en liten höjning är bättre än ingen höjning alls. Det skapar resurser även om de kanske kan tyckas vara för små. Det utgör trots allt en start för den gröna omställningen, även om den kommer gå något långsammare än vad Mp i grunden vill.
Jag håller för första gången med Mellin om att Wetterstrand definitivt vann några väljare ikväll, något annat vore fullkomligt obegripligt!

Bäva månde Arrogansen efter denna afton!

Nu skall vi upp till minst 10 %, vilket verkar mycket troligt med tanke på att trenden är på väg att vända!

Slutligen: I Miljöpartiets värld delar man inte in människor i klasser och grupper efter utbildning, inkomst och bostad! Det får andra partier stå för...

Läs Gärna:
Hållplats Hådén (om att leva som man lär)


Intressant

1 kommentar:

  1. Som övertygad sosse, måste jag säga att jag håller med, tjejen är ju knivskarp. Tycker ni i ert parti borde ta en allvarlig funderare på era stadgar. Jag har full förståelse för att man gärna lägger in saker som skall stävja "makt korumperargrejen", när man kommer in som nytt parti i Riksdagen. Men ni har ju suttit där några år nu. Vinner vi på Söndag så har hon en framtid som Stadsråd. Men om vi fortsätter i opposition, så måste hon ju sluta som språkrör och kanske försvinner ut i perferin om jag tolkar era stadgar rätt.
    Personligen brukar jag inte lägga mig i andra partiers angelägenheter, om t.ex. moderaterna vill göra något internt så skiter jag idet, jag är ju inte med där och tycker enbart det är löjligt när Alliansen kritiserar typ Bodström, som inte sitter i någon regering. Men här känns det rätt att tycka lite, både dom rödgröna och ni som parti har allt att tjäna på att hon sitter kvar som språkrör. Ser med förhoppning fram mot er nästa kongress. Det viktiga är ju trots allt att hon har medlemmarnas förtroende eller hur.

    SvaraRadera