söndag 5 september 2010

Vad hände egentligen?

24/1
14/3
30/4
10/4
10/6
4/9
5/9

Detta är bara några exempel. Varför har väljaropinionen svängt så?! Jag kan inte se några som helst politiska skäl till detta. Jag kan inte se några andra skäl heller för den delen. Siffrorna har förändrats trots moderat röstfusk, trots sjukförsäkringsdebaclet, trots arbetslösheten, trots statsfinanser med ett enormt underskott, trots det alltjämt överhängande klimathotet, trots cynism och brist på empatisk förmåga.

Jag kan inte förstå denna svängning och undrar om det inte är så att frågeställningarna har gjorts om från opinionsinstituten, om regeringen inte börjat fingra i saker som en regering skall låta bli. För jag kan inte för mitt liv se något annat skäl!
Är människor så här lättlurade?! Och är opinionen så lätt att vända? Alliansen tvärvände opinionen på två veckor i somras utan att anstränga sig, så varför skulle inte vi RödGröna kunna göra detsamma? Det går att lösa detta, valdagen är inte här ännu och det hela är inte avgjort.
Nu skall jag skriva det uttryck som Aftonbladets fotbolls-"expert" Robert Laul hatar nämligen: "It ain't over til the fat lady sings"...

Läs gärna:
Human Labrat


Intressant

2 kommentarer:

  1. Du skriver bra tycker jag, men du skulle inte förlora på att ha en lite större textformat i din blogg... ;)

    SvaraRadera