söndag 5 september 2010

Hear Hear! Nu kommer valrörelsen igång!

DN belyser idag det faktum att miljöfrågorna lyser med sin frånvaro i valrörelsen. Miljöfrågorna som tillhör väljarnas topp5 på listan över viktigaste frågor. Miljöfrågorna som kanske är de allra viktigaste framtidsfrågor vi har att hantera! Miljöfrågorna som hamnat fullständigt i skymundan. Det har också visat sig ge ett vikande väljarstöd för mitt eget parti som i någon opinionsmätning i våras var uppe på hela 14 %! Det är fortfarande inte för sent att lyfta upp miljödebatten och det är fortfarande inte för sent att prata miljöpolitik i utfrågningarna. Vi måste nå ut till väljare på både höger och vänsterflanken och få dem att inse hur viktiga Miljöpartiet de Gröna faktiskt är för att utvecklingen skall gå framåt och mot ett mer hållbart samhälle. Vi får inte stagnera, får inte bli nöjda med det vi hittills har uppnått och vi får inte låtsas att något mål är uppnått förrän vi inte långsiktigt påverkar eller till och med förstör naturen omkring oss!

Folkpartiet visar upp sig som det mest kärnkraftsvänliga partiet i riksdagen och skriver klart och tydligt att vi inte "kan" förlita oss på enbart förnyelsebar energi. Redan där borde varningsklockor ringa hos läsaren. Vaddå kan inte?! Om vi inte kan det (vilket vi i själva verket kan) så är det andra saker som vi måste förändra, inte energiproduktionen utan vår livsstil. Vi kan inte leva på ett sätt som inte är långsiktigt hållbart eller som kräver lösningar som inte är långsiktigt hållbara.

Är det verkligen kärnkraften som skall lösa arbetslöshetsproblematiken? Är det verkligen kärnkraften som skall bidra till samhällsutvecklingen? Ska vi fortsätta basera en världs energiförsörjning på samma teknik som givit oss massförstörelsevapen?
Välkommen till kalla krigets dagar, den tid som Jan Björklund fortfarande befinner sig i. Vi måste hjälpa Janne därifrån! Vi måste hjälpa Janne att komma till insikt om att han är inlåst i en oerhört begränsad tankevärld. Janne har nog inte allt för många gånger varit inne på bloggen Miljöinnovation.

När var väljarstödet som störst för de RödGröna? Jo i vintras då klimatkonferensen i Köpenhamn och Sjukförsäkringsdebatten var som hetast. Sedan har sossarna av gammal vana och dumhet fastnat i frågorna om jobb och skatter, frågor som förra valet visade var paradfrågorna för alliansen. Jag vet inte hur vi skall kunna vända på det här nu, men det måste gå. Monas alla valstrateger måste hålla käften de sista veckorna och inse att de inte har gjort sitt jobb. Mona måste tro på sig själv, sin egen politik och det RödGröna samarbetet. Mona måste inrikta sig på att vinna över röster till Mp de sista veckorna för väljarna kommer inte att komma tillbaka till sossarna i någon högre utsträckning. För att vi skall kunna byta regering måste Mp sno åtminstone 3-4 %-enheter från de borgerliga och sossarna kan nog sno åt sig någon av bara farten då. Vänsterpartiet står starka som det ser ut just nu och kommer utan problem klara riksdagsspärren.

Mp är partiet som kan bli de RödGrönas räddning och måste lyftas fram! Mer miljö i debatten!!!

Läs Gärna:
Peter Andersson
Mats Engström
Westerstrand
Grön och "Born Global"
Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar