fredag 30 januari 2009

Var är ni?

Jag måste säga att jag tycker att det är oerhört tråkigt att det politiska livet i Sverige idag bara finns i bloggvärlden. Vad händer med den etablerade mediavärlden? Var är politikerna? Framförallt: Var är oppositionen? Jag tycker att det händer väldigt lite, det är väldigt få utspel om regeringens handlingsförlamning inför den ekonomiska nedgång som vi befinner oss i. Det kommer någon debattartikel då och då men var är blåslamporna och skrikhalsarna? Har de ingen plats i dagens politik? Jag tycker det, för det är blåslamporna och skrikhalsarna som får någonting att hända. De är de som kan elda upp folk till att stå upp för orättvisor och felbehandlingar.


Det pratas lite löst om försäkringskassans brister, eller om att det behövs en ny politik. Men det sägs inte särskilt mycket om hur man gör det bättre, exakt vad ska ske för att det ska bli bättre? Det pratas för lite om en total omstrukturering av samhället, man fegar för mycket. Jag undrar om folk verkligen skulle bli rädda för sådana förslag om det fanns konkreta vägar utstakade om hur man når dit. Det kommer kosta, det måste man vara tydlig med men det kommer att leda till ett bättre Sverige och senare till en bättre värld.

Jag förstår inte vad som händer i de arbetsgrupper som just nu jobbar för oppositionen för att utforma en politik inför riksdagsvalet 2010 och då är jag ändå partimedlem i ett av de tre rödgröna partierna. Jag vill ha några svar nu! Jag vill ha lite blåslampor som fräser alliansen i baken redan nu! Jag är medveten om att det är ett hästjobb att nå överenskommelser om hur politiken ska se ut och vad man kan komma överens om och vad man inte kan komma överens om. Men fram till dess att denna politik är utformad så har väl de tre partierna varsin plattform att stå på, och varsin plattform att utgå ifrån för att rikta kritik emot den skamliga politik som förs för tillfället, eller?

Nej, skärpning partikollegor och kamrater. Upp till kamp måste återtas ifrån moderaterna som har försökt ta över detta begrepp, och då menar jag Upp till kamp emot alla kval, såväl mänskliga som miljömässiga. Sluta sova er igenom oppositionsperioden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar