lördag 22 januari 2011

Ministrar som inte vet vad de tycker?

Migrationsminister Tobias Billström utsätts i nuläget för ett massivt mediadrev där kraven på avgång duggar tätt. Billström gjorde ju också fullständigt bort sig genom att inte kommentera uppgifterna överhuvudtaget utan istället upprepa en intränad replik x antal gånger i en intervju med SVTs Rapport.
Ministern angrips från höger, från vänster och från mitten angående de Wikileaks-uppgifter som publicerades härom dagen där Billström och Carl Bildt skall ha antytt att flyktingströmmar från Irak var problematisk, att dessa flyktingar drog med sig hedersrelaterat våld, att flyktingarna var särskilt svårintegrerade samt att utbildningsnivån var låg och att man måste upprätta ett avtal för tillbakasändning av flyktingar i utbyte mot att en svensk ambassad upprättas i Irak. I dokumenten nämns också "flera mycket uppmärksammade hedersrelaterade mord som utlöst fler krav från svenska folket på hårdare invandringspolitik". Billström, eller Bildt vem som nu pratade om just det ovan nämnda erkänner alltså helt öppet här att man medvetet anpassar sig efter främlingsfientliga och rasistiska tongångar. Vi vet också att ministrarna har gjort verklighet av detta genom bl. a. förslaget om utvisningar av ensamkommande flyktingbarn som skulle skickas till barnhem i sina hemländer istället, romska och somaliska gravida tonårstjejer som utvisas, kraven på effektivare handläggning när det gäller asylärenden i syfte att snabbare kunna utvisa människor m.m.
Den rasistiska retoriken och främlingsfientligheten letar sig alltså in i de svenska myndigheternas och maktens korridorer. Vi måste sätta stopp för detta, sätta ner foten och våga vägra att falla in i det samhälls- och debattklimat som så många av Europas länder har gjort de senaste åren där man allt mer anpassar sig till olika typer av främlingsfientliga partier som fått parlamentariskt tillträde trots att dessa partier i de allra flesta fall varit mycket små och egentligen maktlösa precis som det främlingsfientliga parti som vi har i vår lagstiftande församling. Invandring och asylmottagning är inte ett problem! Det är en möjlighet, det är en självklarhet och det är en skyldighet!


Jag är tyvärr inte extremt överraskad över den retorik som Billström och Bildt har använt i slutna rum och att denna skiljer sig från den offentliga retoriken då detta är de "nya moderaterna" i ett nötskal. Man pratar på ett sätt som låter nytt och fräscht i det offentliga rummet av taktiska skäl för att locka väljare medan man talar och framförallt agerar på ett helt annat sätt bakom stängda dörrar där man anser sig kunna tala fritt och öppet om vad man egentligen tycker och vad man egentligen vill göra.
Moderaterna har aldrig tidigare varit ett särdeles liberalt och öppet parti, man har varit emot en mängd riksdagsbeslut som handlat om att stärka de medborgerliga fri- och rättigheterna. Man har varit kritiska till invandring man har varit tveksamma till en öppen och frikostig asylpolitik på precis det sätt som vi för ett par år sedan såg i Vellinge i Skåne där Moderaterna i princip stod för en Sverigedemokratisk politik och därmed onödigförklarade Sverigedemokraterna i sin kommun. Varför skulle allt detta plötsligt ha förändrats? Nej, som sagt. Nej chocken hos mig är dessvärre inte stor. Ilskan och irritationen däremot blir inte mindre för det.


Jag är också nyfiken på vad Carl Bildt har tagit för vaccin som gör honom totalt immun emot allt vad mediadrev heter?! Bildt har radat upp grodor och tveksamheter under hela sin politiska karriär men trots detta är det enbart Billström som nu angrips i media. Hur kommer detta sig?


Carl Bildt - styrelseledamot i Lundin Petroleum AB ett oljebolag som anses ligga bakom och vara inblandade i folkmord, tortyr och en mängd andra ruskigheter - lyckas ständigt komma undan i mediadreven och verkar även i detta fall slinka undan genom att allt fokus läggs på Tobias Billström som naturligtvis kommer tvingas till avgång så småningom. Billström var ju ute i blåsväder redan under förra mandatperioden i samma veva som de två statsråden Maria Borelius och Christina Stegö-Chiló under de första veckorna av regeringsmakt fick avgå. Billström hade nämligen inte heller betalt sin TV-licens, men lyckades till skillnad från de tidigare nämnda sitta kvar på sin ministerpost. Jag tror som sagt att Billström nu har satt sin sista potatis och kommer tvingas bort.
Bildt däremot kommer garanterat sitta kvar lika arrogant och säker som alltid. Han kommer fortsätta dyka upp i TV-program av allehanda slag där han anses vara Sveriges största expert och mest skickliga kommentator när det gäller utrikespolitik trots att han de facto har en politisk och ekonomisk agenda i allt han gör.
Denna man var alltså styrelseledamot mellan åren 2000 och 2006 i ett oljebolag som utreds för inblandning i systematiska våldtäkter, tortyr, folkmord, enskilda mord och ansvariga för att 200 000 människor drevs på flykt från sina hem. Bildt blev rikare och brydde sig uppenbarligen inte ett jota om vad som låg bakom dessa blodiga pengar.
Jag undrar hur det är möjligt att Carl Bildt gång efter annan slipper undan trots att en mängd artiklar skrivits och trots att bloggare efter bloggare efter bloggare skrivit mängder av inlägg om utrikesministerns tvivelaktiga affärer samt regeringens släpphänthet i frågan.

Jag vet själv inte riktigt vad som hänt i frågan sedan i somras, men någon klok och initierad läsare får gärna upplysa mig! Jag vill inte bara kräva Billströms avgång för inblandningen i Wikileaksskandalen utan också utrikesminister Bildts omedelbara avgång. Vi kan inte ha ministrar med så här smutsiga, och till och med blodiga fingrar och händer i regeringen!

Läs gärna:
Peter Andersson

Intressant

2 kommentarer:

  1. Två förvuxna skolpolitiker som befinner sig kvar på skolpolitiksnivån. Så undrar man var politikerföraktet hittar näring. :-P

    SvaraRadera
  2. Som skolpolitiker tar jag det som en skymf att sammankopplas med dessa lirare... ;)

    SvaraRadera