måndag 17 januari 2011

Jimmies nya ord?

Ärligt talat vet jag inte var Aftonbladet befunnit sig de senaste åren. De verkar inte ha befunnit sig i ett enda debattfora där Sverigedemokraterna varit representerade i alla fall. AB skriver om "Jimmies nya ord" och hänvisar till ord som massinvandring, svenskfientlig etc. Detta är, så vitt jag hört och sett, ord som använts under lång tid av SD-företrädare. I mina ögon har ingen radikalisering skett eftersom det inte går att bli så mycket radikalare än vad de redan var - märk väl att partiet är sprunget ur den svenska naziströrelsen och rasistgrupperingar med xenofobi. Jimmie Åkesson försöker visserligen tala väl och uppföra sig som folk, men i hans hasor släpar ett koppel människor som absolut inte har något intresse av att linda in sina åsikter i bomull. De står för att de vill skicka alla muslimer åt fanders, att de vill ha ut alla invandrare ur Sverige på sikt samt att alla svenskar på sin lediga tid skall dansa hambo och schottis och spela olika typer av vikingaspel.
Jag noterar för övrigt att riksdagsmännen Mattias Karlsson och Erik Almqvists kulturförening bär namnet Gimle, ett namn som för tankarna långt in i nazi-kretsar. Den norska landsförrädaren och Nazisten Vidkun Quisling exempelvis satte detta namn (som kommer från den nordiska mytologin) på sitt hus. Att överta och belägra kulturen i ett samhälle har varit viktiga maktmedel under tusentals år. Kommunistpartier och fascistpartier har vid ett flertal tillfällen i historien aktivt övertagit alla nationell kultur då kulturen alltid varit oerhört tongivande i de flesta människors liv. Detta har snappats upp av SD som verkar ha tänkt sig att göra någon form av kulturrevolution i Sverige.

Dessutom vill jag poängtera precis som jag har gjort i tidigare inlägg att jag inte tycker att mediabevakningen och granskningen av SD är korrekt utförd. Man granskar nämligen partiet och dess medlemmar istället för politiken, vilket endast gagnar SD då de återigen med lätthet kan ta till martyrskapskortet.

I de första riksdagsdebatterna där ämnet migration tagits upp har stämningen blivit hetsk och personangreppen haglat samtidigt som hånflinen från Björn Söder, Kent Ekeroth m.fl gått från öra till öra. Detta är inget oväntat och vi kommer se fler dylika obehagliga debatter där riksdagsmedlemmar med invandrarbakgrund kränks å det grövsta, tillskrivs värderingar och åsikter och där äldre riksdagsledamöter går i djupaste chock från plenisalen...
Efter dessa debatt kan ingen på något sätt hävda att SD inte skulle vara ett rasistiskt parti med fascistoida tendenser.
Att använda grova generaliseringar såsom att alla somalier är analfabeter (underförstått idioter) är Rasism, att använda ord som "troende mångkulturalister" visar på att man själv anser att olika kulturer inte fungerar sida vid sida och i mix med varandra dvs. man är rasist, att säga att invandring från Afrika och Mellanöstern bidragit till sociala problem och grov kriminalitet och ökat antal våldtäkter är Rasism och ingenting annat då det inte finns några som helst belägg för att så skulle vara fallet utan de facto belägg för raka motsatsen. De absolut värsta våldtäktsmännen i Sverige har faktiskt samtliga varit "etniska svenskar". Detta betyder inte å andra sidan att svenskar skulle vara särskilt typiska våldtäktsmän utan har snarare en mängd bakomliggande orsaker som man kanske eller till och med förmodligen hade kunnat lösa om rätt insatser hade satts in i dessa mäns barn- och/eller ungdom. Man kan helt enkelt inte säga att det ena eller andra misstaget som begås eller för den delen lyckade handlingar och framsteg beror på eller kan förklaras med vilken etnisk grupp man tillhör eller vilken religion man har! Jag förstår att det inte är lätt för Sverigedemokraterna att tänka ett steg längre än så, men man kan önska att alla väljare gör det istället och låter de knäppgökar som utgör SD få fortsätta tro och tänka som de gör men i borttynande politisk tillvaro.
William Petzäll verkar för övrigt anse sig ha tolkningsföreträde då det gäller Koranen vilket är ganska intressant. Jag undrar hur många rader han har läst i denna bok och vad han grundar sin åsikt att "hela Koranen grundar sig på intolerans" på. Det kommer man antagligen aldrig få något ordentligt svar på dock. Jag tror inte Petzäll vet själv var han fick det där svamlet ifrån, men likt förbaskat så står han antagligen för det för det är SD i ett nötskal, att tro och tycka utan hänsyn till gällande forskning och kunskap.
Kent Ekeroth kallade bl. a den erkända kriminalforskaren Jerzy Sarnecki för "Bagdad-Bob" och fortsatte på Petzälls inslagna väg med personangrepp och islamofobiska generaliseringar.

Det sista jag måste ta upp är SDs nya rekryteringsiver som riktar in sig på Stureplan och allra främst är det då HBTQ-personer som man jobbar för att knyta till sig.
Jag förstår inte riktigt hur detta går ihop med de tidigare uttalandena om "bög-lobby", om att homosexuella är detsamma som pedofiler och människor som har sex med djur, dvs. synen på homosexualitet som en sjukdom vilket höga företrädare för SD uppenbarligen har. På samma sätt som SD slutat vara antisemiter och vänt sig mot muslimer istället så har man nu tydligen bestämt sig för att sluta vara emot homosexuella och antagligen skall man ställa även dessa mot muslimer eller någon annan grupp. Man vill hela tiden ställa grupper mot varandra och skapa konflikter där konflikter inte finns.

Nu måste ögonen öppnas i Sverige! Vi måste få ett stopp för dessa oerhörda, extrema och odemokratiska åsikter som Sverigedemokraterna står för! Snälla svenska väljare; Gå inte på skitsnacket mer! Och till övriga riksdagsledamöter sluta upp att anpassa er efter den hårda och kalla retoriken, och fall inte in i SDs problembeskrivningar!


Läs gärna:
Anna-Lena Lodenius
Jinge

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar