måndag 9 augusti 2010

En allians som faktiskt gör någon nytta...

De missförhållanden som Djurrättsalliansens smygfilmande avslöjar förekommer i den svenska minkpälsindustrin gör mig arg, ursinnig, galen, tokig men samtidigt ger avlöjandet ett hopp. Ett hopp om att pälsindustrin kommer att vara ett minne blott efter höstens val. Jag tror pinsamt nog att även högeralliansens företrädare kommer sälla sig till motståndarnas skara efter dessa avslöjanden, men vi alla vet att det var denna allians som stoppade lagen som skulle reglera den svenska pälsindustrin och på sikt avveckla den helt i en votering i Sveriges riksdag 2006. Det är den nuvarande regeringen som bär ansvaret för de missförhållanden som förekommer på svenska pälsfarmer.

Argumentet att industrin skulle flytta utomlands vid ett förbud är ärligt talat obegripligt. Finns det ingen marknad och efterfrågan efter päls så finns inte heller någon industri. Finns ingen pälsindustri i Sverige så kommer marknaden för pälsar försvinna helt på sikt. Det är redan idag så att marknaden för pälsar i Sverige är minimal och varför inte då gå steget före för minkarnas skull och förbjuda denna grymma och djurföraktande bransch?

Jag vill tacka Djurrättsalliansen för att de förmodligen har lyckats se till att den svenska pälsindustrin är ett minne blott inom kort! Och jag vill tacka Djurrättsalliansen för deras viktiga inlägg i valdebatten!

Kolla på filmen och kom ihåg att många bilder är otäcka!


Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar