fredag 25 februari 2011

Militär insats....

Nu börjar USA och NATO och dessvärre inte FN prata om militära insatser i Libyen. Det är både bra och dåligt. Bra att man äntligen förstår att demonstranterna behöver skydd, dåligt är att det är USA och NATO som är beredda att traska in. Jag litar nämligen inte ett dyft på vare sig USA eller NATO. Jag är rädd att de inte bara kommer gå in och beskydda demonstranterna utan att en militär insats från USA och NATO kommer leda till fullskaligt krig. FN-styrkor skulle gå in med enbart fredsbevarande och beskyddande uppgifter. Jag är orolig också för vad det hela kommer innebära för dominoeffekten i Nordafrika och Mellanöstern som har påbörjats och förhoppningsvis fortsätter. Risken om USA går in är att man förknippar revolutionerna med USA och att de då kommer avstanna helt. USA är nämligen lika med djävulen för många i denna del av världen, vilket inte är ett dugg underligt utan snarare självklart.

Då jag har önskat skyddande insatser för demonstranterna har det enbart handlat om trupper under FN-flagg. Amerikansk inblandning är det absolut sista någon vill se! NATO och USA är exakt samma sak eftersom NATO i praktiken lyder under USA så det är inte ett dugg bättre!
Ingen människa vill se en upprepning av händelserna i Rwanda 1994 eller Halabja, Irak 1986. Naturligtvis är det korrekt att ingripa, men det måste vara en internationell insats i så fall - och denna insats måste enbart och endast inrikta sig på att agera mänskliga sköldar, men dock beväpnade sådana, för demonstranterna. De får absolut inte påverka kampen på ett eller annat sätt genom att påbörja skjutningar eller söka upp Khadaffi. Det är folkets revolution och ingen annans, det är deras uppgift att besluta vad som skall ske!
Jag hoppas som sagt att ett klokt beslut tas i FN och att USA och NATO håller sitt vapenskramlande utanför revolutionerna. FN har ansvaret för civilbefolkningen enligt de internationella regler och lagar som finns - INTE USA eller NATO!

Intressant

4 kommentarer:

 1. Det USA/EU behöver göra är att kontrollera luften över Libyen .Kan man ta bort Hotet från luften så har man hjälpt Människorna i Libyen .Skulle man sen göra en landstigning och ta ett flygfält från vilket man kan föra in humanitär hjälp så skulle det vara en stora hjälp .Men man bör inte ge sig in i dom direkta striderna ..

  SvaraRadera
 2. USA och EU skall inte göra någonting! FN är organet som enligt alla internationella lagar och regler ansvarar för civil befolkningars säkerhet då inte staten ifråga själva kan stå för detta.

  USA skall absolut inte blanda sig i revolutionen för det kommer kunna leda in regionen på ett helt annat spår än nuvarande.

  SvaraRadera
 3. När det funnits hopp har ju ofta USA klampat in som en elefant i en porlinsbutik. Ja ja vi störtar Kadaffi, vem som tar över, skiter väl vi i. Kan någon visa hur man åker till oljefälten. Första höger, tack. Nej, det här är något som FN måste ta tag i. Jag har lagt in en sista hälsning från den här skitportalen nu :)

  SvaraRadera
 4. Tack för att ni klargjort mina tankar, nåt måste göras och det är bråttom!

  SvaraRadera