torsdag 6 januari 2011

Massdöd över hela jorden!

Det är onekligen lite märkligt att det flyter upp mängder med fiskar och att det från himlen regnar ner fåglar lite här och var jorden runt denna första vecka 2011.
Det händer visserligen titt som tätt att lokala giftutsläpp eller extrema vädersituationer får samma effekter, men nu rör det sig inte om lokala enskilda incidenter utan globala mängder med incidenter.

Det rapporteras om många ton fisk som flutit upp på stränderna i ett flertal städer i delstaten Paraná, Brasilien (artikeln är på portugisiska).
I Italienska staden Scarlino rapporteras också om massdöd av fisk och skaldjur (Här kan det dock röra sig om ett utsläpp från avfallsförbränningen som sker i området).
Nya Zeeland hittades mängder av döda snappers på en strand och ute i vattnet låg de enligt vittnen som en lång matta över ett större område.
I Falköping hittades en mängd kajor döda på vägen, en lastbilschaufför hävdar att han kört ihjäl dem men det förefaller inte troligt att kajorna i normalt tillstånd inte skulle ha flugit undan då en lastbil dundrar emot dem. Uppenbart är att något var fel på kajorna redan innan. Man har dock inte kunnat finna att fåglarna skulle ha varit drabbade av någon typ av infektion.
I Arkansas i USA har både fiskar och fåglar hittats döda.
Tydligen skall fiskar och fåglar också hittats döda i hundra- och tusental i Kina och Japan också.

Man skall inte automatiskt dra för stora växlar av det inträffade, det kan bero på idiotiska mänskliga aktiviteter såsom nyårsraketer, eller ännu dummare - människor som helt enkelt har förgiftat djuren av ren jävelskap eller okunskap. Detta i sig är naturligtvis fruktansvärt och värt att fördöma, men tänk om det inte är pga. enskilda människors handlingar... Tänk om det är effekterna av det extrema vädret som gör sig gällande både på norra och södra halvklotet i olika former. Tänk om det är åratal av utsläpp av kemikalier och gifter som får effekter? Jag oroas faktiskt en hel del över detta, och naturligtvis av den massutrotning av arter som just nu pågår på vår jord i en takt som aldrig tidigare skådats under jordelivets enormt långa historia på flera miljarder år!

Läs gärna:
Omvärldsanalys
SupermiljöbloggenIntressant

6 kommentarer:

 1. en som skrev i GP sa något rätt logiskt, han drog ett exempel där djur dog sådär förra gången, det var förra gången jordens magnetfält vände sig och vårat magnetfält är ju trots allt hundra tusen år på övertid så kan vara en orsak.

  SvaraRadera
 2. Att det skulle vara miljörelaterat sätter jag mig inte emot. Däremot är folk alltför snabba på att dra slutsatser.

  SvaraRadera
 3. Jag oroar mig över all noja som sprider sig över hela jorden.

  SvaraRadera
 4. Det enda vi egentligen vet just nu är att fåglarna dog av yttre våld som orsakade inre blödningar hos dem. Vad utsatte dem för yttre våld är nog frågan som vi borde söka svar på...

  SvaraRadera
 5. Så dåligt att inga tidningar, förutom aftonbladet, ens tar upp detta - som om någon försöker dölja något :S Och aftonbladet tar bara upp att detta har hänt i USA och Falköping. Varför det?
  Det hela känns så skumt, som om de vet vad som ligger bakom det hela men döljer det...

  SvaraRadera
 6. Kanske är det frågan om en slump men jag tycker att det är mycket märkligt. Veterinärer från USA har även dom konstaterat inre blödningar på döda fåglar troligen orsakat från yttre våld. Sen alla fiskar? Jag har för mig att fåglar och fiskar har något gemensamt nämligen att de är känsliga för magnetism eller rättare sagt de är beroende av magnetism för att kunna navigera. Tyvärr förklarar inte skiftningar i magnetfältet de inre blödningarna.

  SvaraRadera