tisdag 11 januari 2011

Hundsåpa... När kommer fattigjonssåpan?

Utan att ha sett dokusåpan som det stormas om så blir jag otroligt upprörd bara av att läsa om idén!

I SVTs nya dokusåpa "Huset fullt av hundar" skall ett antal familjer ta emot 6 herre- och hemlösa hundar för att sedan rösta ut en hund i taget per vecka och slutligen få kvar en hund som då blir bofast hos familjen. Det är ju naturligtvis fantastiskt för denna hund, men behandlingen av de andra hundarna är ju fullständigt horribel! Synen på djur är än mer horribel, där man ser djur som en ägodel och något man kan ha och förbruka, slita och slänga med.
Peter Nyrén på SVT jämför denna utgallring med den som människor gör då de åker runt till olika kennlar, men denna jämförelse haltar å det grövsta. Det handlar i detta fall om ett antal hundar som i många fall redan har haft en mindre lyckad start på livet och hamnat på härbärgen och djurhem. Dessa redan utsatta levande varelser skall sedan slitas mellan himmel och helvete genom att hamna hos familjer där de ges kärlek och omsorg för att sedan bli utröstade och bortskickade. Hundarna har inte valt sitt liv, inte heller får de välja om de vill vara med i dokusåpor eller ej.

Det är skitbra att göra TV om att det finns herrelösa djur som behöver kärlek, omtanke, omsorg och motion, men att göra det på detta sätt och förnedra dessa stackars varelser är fullkomligt förkastligt.
SVT ansluter sig till idiot-TVn genom denna idé. Tidigare har det stormat runt kanal 5s satsning på barnens big brother vilket också är så hemskt att jag ryser. Varför skall man göra förnedrings-TV med människor och djur som redan är utsatta, känsliga, otrygga, trasiga, labila, skadade? Varför njuter vi av att se på denna skit? Vart är världen på väg egentligen?!

Nej SVT och Claudia Galli (programledare för skiten) skämmes! Gör om - Gör rätt!

Läs gärna:
Marits Blogg
Anybody's Place
Djurskyddet

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar