söndag 22 augusti 2010

Snälla kära svenska folket...

Varför i hela fridens namn leder alliansen stort i den senaste SIFO-mätningen?! Nu ska vi först säga att opinionsmätningar aldrig är att lita på. Det har varit upp och ner hela året och ledningen för både alliansen och de RödGröna har varit både stor och liten. Anledningen till att jag förvånas och förfasas över resultatet i denna mätning är att svenska folket inte vet vad de röstar på! Inte mer än en tredjedel av väljarna vill ha sänkt skatt och ca hälften av moderaternas väljare säger nej till sänkt skatt. Varför i hela fridens namn röstar de då på skattesänkarpartiet?! Varför siktar man inte in sig på att rösta på något av de mer rimliga framtidsalternativ som finns? Varför är det inte de RödGröna som får dessa röster? Det är fullkomligt obegripligt! Det är uppenbarligen en oerhört stor grupp väljare som blandar ihop de sk. "nya moderaterna" med sossarna så till den milda grad att de tänker sig att rösta på reinfeldt & co. Varför backar Mp så mycket i SIFOs mätning då? Jo, det är inte så svårt att utröna; Miljöfrågor, solidaritetsfrågor och utrikespolitik lyser med sin frånvaro i valrörelsen! Både Vänstern och Miljöpartiet skulle vinna på att dessa frågor lyfts fram och debatteras. De RödGröna kan bara vinna om Mp får höga siffror (helst en bra bit över 10 %) och man kan bara vinna om Vänstern når upp till 5,5-6 %. Detta kan endast ske om dessa partiers hjärtefrågor blir stora i valdebatten.
Det är inte sossarna som kan vinna valet åt de RödGröna, det måste de förstå och de måste börja låta de mindre partierna komma till tals och inse att det endast är genom att de RödGröna blir starka tillsammans som valet kan vinnas. De mindre partierna måste också göra sina röster hörda ordentligt, det håller inte att ligga i bakgrunden och vänta på höga siffror.
Kom igen nu Wetterstrand och Eriksson, ni måste se till att synas, höras och lyfta fram de för Miljöpartiet viktiga frågorna. Bättre villkor för småföretagande, stora satsningar på miljön och infrastrukturen. En modernare utrikespolitik som mer överensstämmer med vad svenska folket tycker och vill.
Just nu verkar många börja glömma att Mp finns trots att de allra flesta människor faktiskt har direkt Miljöpartistiska åsikter.

Intressant

1 kommentar: