onsdag 25 augusti 2010

Äntligen!

Det är inte med mycket och det är egentligen löjligt att ens ta notis om Aftonbladet/United Minds-undersökningen, men det är ändå viktigt att äntligen se ett litet litet litet övertag för de RödGröna.

Det behövs för att mobilisera, det behövs för att få väljarna och valarbetarna att känna lite medvind trots att den är mycket, mycket svag. Det är också oerhört intressant att väljarna visat sig vilja ha RödGrön politik och inte alls det skattesänkartrams och avregleringar som alliansen står för. Jag har i många tidigare inlägg hävdat just detta, och det är bra att det nu också finns svart på vitt att människor de facto är solidariska i grunden. Varför i hela fridens namn envisas då så många med att vilja rösta på Borg och reinfeldt?! Hur kan man vilja ha en politik men samtidigt vara så abnormt förtjust i de absolut mäktigaste företrädarna för motsatspolitiken?!
Det är ingen idé att försöka sig på någon förklaring, för inte kan det vara så illa att man röstar på en politiker för att den personen "verkar trevligare"... jag hoppas verkligen inte detta i alla fall.

Det är direkt obegripligt, men inte mycket att göra åt i nuläget. Jag hoppas dock att människor börjar inse att fyra år till med alliansen innebär ett ännu större avsteg från den RödGröna politik som man vill ha, ett ännu längre steg bort från den svenska välfärdsmodellen, ett ännu längre steg bort från en bättre miljö, ett stort konservativt kliv där alla uppmuntras till att köra mer bil, mindre kollektiv trafik, lägre skatter på miljöskadlig verksamhet, högre privata avgifter och utgifter och där klyftor samt brottslighet ökar och ökar och ökar.

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar