torsdag 11 december 2008

Bloggande?

Ärligt talat, vad är det som gör att vissa bloggar blir medialt intressanta och andra inte? Varför är Alex Schulmans, hans exfru Katrin Zytomierskas, Blondinbellas eller Linda Rosings bloggar sjukt intressanta och de som läses mest i hela Sverige? 
De skriver dagbok om vad de gör och vad de tycker är inne eller ute, vad de tycker är rätt eller fel. På vilka grunder leder dessa personer våra ungdomar? Jag menar inte att man ska ha en universitetsexamen för att få rätt till att uttrycka sin åsikt eller skriva på nätet om sitt liv, och jag menar heller inte att man ska hindra dessa människor från att skriva blogg, absolut inte. Men media har väl ändå ett ansvar, eller? Varför tycker media att det är intressant att ha med dessa människor i debattprogram, och varför gör man intervjuer med dem? Dvs. varför gör man dem till fenomen?

Nu hörde jag att blondinbella (en 18-årig tjej som säger sig shoppa för 15-20000 kronor i månaden och som stolt poserar på sin blogg i en mössa gjord av en räv) ska få ett eget TV-program dessutom. Hon har dessutom varit sjukskriven vid flera tillfällen pga. utbrändhet trots att hon som sagt nyss har fyllt 18 år! Vad fan - VAKNA Sverige, passar återigen in i min blogg. 

Katrin Zytomierska och Alex Schulman har kallats bloggmobbare eftersom de har varit flitiga på att skriva oerhört elaka saker om människor och företeelser, 
Linda Rosing har i sitt CV ett deltagande (inte ens en vinst) i Big Brother och ett stormigt förhållande med en nattklubbsvakt bakom sig vilket tydligen gör att hon är intressant för media (nu ska ju Linda också göra TV förresten), detta är några av de typiska exempel på vilka som hjälper till i uppfostran av tonåringar. 

Visst har det kommit fram kändiskändisar tidigare såsom Alice Timander men hon styrde inte en hel ungdomsgeneration. Det gör kändisbloggarna mer eller mindre. De sätter trender och de skriver upp och ner människor i kändisvärlden som har blivit kända för något de har åstadkommit. Och genom att ha bloggat lite så får då dessa människor göra TV vilket har en om möjligt ännu större genomslagskraft. Katrin Zytomierska har ju haft hand om Idols eftersnack där hon helt fritt har kunnat mobba och snacka skit om deltagarna. Tack Marcus Birro för att du sa ifrån förresten! Det är skönt att kändisvärlden också har några inslag av moral, empati och förstånd. TV4 fick panik och höll på att avskeda Katrin, men det var ju att gå för långt kom man på, så man återinsatte henne efter en liten ursäkt som jag inte tror att hon menade allt för mycket med. 
       Katrin kallar sig på sin blogg förresten för nya Zlatan, eftersom hon ska bli lika avig mot medierna efter bråket med Marcus Birro. Jo kyss mig, visst har du råd med det lilla gumman. Hon lever ju på medierna, skulle inte de intressera sig för henne så skulle hon inte existera som kändis. Så är inte fallet med Zlatan. Visst har han fått en viss image genom media, men han uträttar även andra saker till glädje för många människor (även om han får alldeles för mycket pengar för att han gör det). 

Alex verkar koncentrera sig på att göra internethumor numera även om han fortfarande dagboksbloggar flitigt, dvs. det som han uppfattar som humor såsom att bränna kors i Börje Salmings trädgård. Jag vet inte riktigt om jag är dum i huvudet som har svårt att se det roliga och jag har svårt att se var gränsen går mellan allvar och humor. Jag fattar inte om Börje är med på skiten eller ej, men jag antar att han är det eftersom man inte hört om några polisanmälningar emot 1000 apor som Alex och Calle Schulmans "humorföretag" kallar sig.
Nu är dessa fyra nämnda (5 om man räknar med Calle Schulman) inte de enda i Sverige som sprider skit omkring sig som en hel ungdomsgeneration tar intryck av men de är kanske de allra mest kända och inflytelserika, därför hoppar jag på just dom (även om problemet egentligen som jag sagt tidigare beror på medierna, men i brist på enskilda personer att hoppa på får det bli bloggarna). Jag har inga problem med att man dyker upp från bloggvärlden som tyckare i debattprogram och liknande och dyker upp i TV överhuvudtaget från ingenstans men jag tycker att man ska ha något att komma med. Det ska sägas att jag uppfattar det som att Alex Schulman i alla fall har lite intelligens att komma med även om jag inte förstår honom riktigt, men tjejerna som jag nämnt känns inte direkt som den typ av girlpower som skulle vara nyttig för samhället. Jaha nu har jag spytt lite galla över dessa människor och känner mig rätt nöjd tror jag. En sten har lyfts från mitt hjärta...

1 kommentar:

  1. OJOJ va negativt här va:-) Men det är skönt att spy av sig ibland, kram

    SvaraRadera