tisdag 21 september 2010

Om att öppna upp för att skylla ifrån sig

Statsminister reinfeldt deklarerade på valnatten att man minsann skulle höra av sig till Mp om valresultatet stod sig och vi därmed inte hade någon majoritetsregering och låtsades då att Mp skulle kunna vara beredda att stödja en borgerlig politik.

Moderatledaren har nog egentligen vetat att så inte är fallet, och det hela är enbart en manöver för att kunna skylla på Mp om det uppstår parlamentariskt kaos eller de borgerliga tvingas förhandla med SD.

Carl Bildt verkar tro att de RödGröna ska förhandla med SD eftersom Carl Bildt har fått för sig att SD och Vänsterpartiet skulle stå för "samma linje" i en rad frågor. Då skall vi bara komma ihåg att SD och Moderaterna också står på samma linje i en rad frågor. Alla partier har fått frågor stulna ur sina partiprogram och placerade i det Sverigedemokratiska. Anledningen till att Carl Bildt slänger ur sig sådana fruktansvärda anklagelser är flera. En är att Carl Bildt är en uppblåst adelsmannastropp med alldeles för mycket pengar, för lite omtanke om andra människor. En annan är att Carl Bildt hyser en fullkomligt orimlig kommunistskräck och tydligen har förbenat dåligt minne, eftersom han inte kan komma ihåg att Vänsterpartiet inte kallat sig kommunister sedan Carl Bildt själv var statsminister i början på 1990-talet. En annan är att Carl Bildt är djupt okunnig om vad Vänsterpartiet står för, och dessutom lika okunnig om vad SD står för. Han är engagerad i två frågor och det är vapenexport till krigförande och folkrättsbrytande nationer och att bli rik på oljeborrning i fattiga och utarmade länder.
Trots detta har Bildt mage att tala om att det skulle vara Vänsterpartiet som inte bryr sig om internationell solidaritet! Detta är självfallet ögonbrynshöjande och direkt vomeringsframkallande.

Så här är fallet: SD vill dra tillbaka trupperna från Afghanistan av just den anledning som Bildt framhöll, men det är knappast internationell solidaritet att ockupera mark under NATO-flagg. Inte heller är det internationell solidaritet inblandat i Lundin Oils affärer runt om i vår omvärld.
Carl Bildt är en av de absolut fulaste politiska fiskarna vi har i Sverige och borde rimligtvis granskas i allt han företar sig. Jag undrar bara om det är någon som har sett en enda artikel i något rikstäckande medium om Bildts fula affärer under hela valrörelsen?
Mig veterligt är svaret nej. Ändå får Bildt stå och haspla ur sig grova osanningar om både det ena och det andra partiet, och om både den ena och den andra politikern.

Om någon förhandlar med Sverigedemokraterna så är det enbart den som inleder de förhandlingarna som kan beskyllas för någonting! Miljöpartiet kan för rackarns aldrig beskyllas för att de vägrar samarbeta om en politik som är nästan lika illa som Sverigedemokraternas (naturligtvis en viss överdrift).

En borgerlig allianspolitik står dock mycket, mycket långt ifrån allt som Mp står för och det är fullkomligt omöjligt att överhuvudtaget förhandla utan att i princip alla alliansens överenskommelser rivs upp och görs om från början.

Jag tycker att det är oerhört naivt av reinfeldt att tro att Mp skall stödja en högerpolitik som så tydligt är ett steg bakåt för Sverige i utvecklingen. Det är dessutom fruktansvärt fegt av statsministern att lägga över sitt eget ansvar på Mp. Maud Olofsson beklagade sig idag över Mp:s "vänstervandring" och säger att det gör ett samarbete problematiskt. Olofsson verkar inte riktigt ha förstått att det är hennes eget parti som svängt så långt åt höger så till och med Moderaterna har svårt att hänga med. Mp står för samma politik som man alltid har stått för. Den gröna ideologin bygger på ett hållbart samhälle för alla. Olofsson står för en ruskigt blå ideologi med små gröna prickar i (prickar som är mindre än Folkpartiet eller KD:s till och med enligt Svenska NaturskyddsFöreningen).

Det är upp till statsministern att lösa nuvarande situation. Nu sätts Statsministerns ledarskap på prov på allvar. Är han kapabel att lösa denna situation? Är han kapabel att bilda en majoritet?
I mina ögon har jag svårt att se detta lyckas.
Det betyder nämligen troligtvis att alliansen måste brytas upp om man vill skapa en majoritetsregering. Bryts alliansen upp är ett nyval det enda rätta eftersom inget av de borgerliga partierna har fått väljarnas mandat för att bilda regering med andra samarbetspartners.
Inte heller riksdagens största parti sossarna kan bilda majoritetsregering med nuvarande valresultat och därför bör nyval utlysas.

Intressant

2 kommentarer:

  1. Ja, satans jävla populister helt enkelt. Politiken saknar ärlighet och välvilja.

    SvaraRadera
  2. Blev ett politiskt präglat inlägg på min schackblogg. Kanske läsvärt för en gångs skull? :-)

    http://schacktrulpen.blogspot.com/2010/09/politik-vaf.html

    SvaraRadera