måndag 12 juli 2010

Littorin vår frälsare?

Jag tycker att det är tragiskt, det är hemskt, det är beklagligt och sorgligt att det kan göra skillnad i valrörelsen att Sven-Otto Littorin verkar ha betalat för att doppa veken. Sorgligt för att jag önskar att det var den bedrövliga högerpolitiken som borde innebära fallet för regeringen reinfeldt.
Samtidigt kan jag inte låta bli att hoppas på att det ska bli en effekt som rejält drar ner förtroendet för de borgerliga. Folk verkar ju ha glömt bort alla ministeravgångar som skett under dessa 4 år, och glömt bort reinfeldts (o)förmåga att hantera problem och kriser.
Människor är bara glada och nöjda över att Sverige råkar ha klarat sig genom den finansiella krisen med starkare offentliga finanser än de flesta andra länder. Jag säger råkar eftersom reinfeldt och framförallt Anders Borg in i det sista förnekade den finansiella krisens existens.
Jag har själv visserligen alltid förnekat den, men på helt andra grunder än Anders Borg. Jag hävdar nämligen att ekonomi och pengar är fantasifoster, liksom klocktid. Ett förbenat hittepå som egentligen inte existerar men som ändå har blivit ofattbart viktiga i våra liv och vårt samhälle.
Det är trots detta så att även fantasifoster kan ge konsekvenser och påverka, om det är så att människor tror tillräckligt mycket på dem. Nog om detta för det är inte vad mitt inlägg skall handla om.
Inlägget skall främst handla om Moderaterna och de övriga borgerligas människosyn.
Då vi gick in i den finansiella krisen var de offentliga finanserna otroligt starka vilket självklart var en oumbärlig hjälp för finansminister Borg. Borg skötte nämligen inte finanserna utifrån någon kris och gjorde absolut ingenting för att parera eller hantera det hela.
Det är dock fortfarande så att de 70 miljarderna i överskott, som fanns innan krisen, har vänts till ett underskott på lika mycket.
Sverige har under hela krisen haft en skenande arbetslöshet som nu är högre än i de allra flesta länder. Inte heller har det gjorts något för att förbättra livet för de mängder av människor som blivit utan jobb under de senaste 2 åren, utan istället har man valt att försämra livsvillkoren för dessa människor ännu mer! Försämra livsvillkoren för de fattiga, de sjuka och de utförsäkrade!

Att nuvarande regering har en cynisk och obehaglig människosyn har vi sett i form av den politik som bedrivits och vi ser det nu återigen i form av Littorins sexköp. Då menar jag dessutom både själva sexköpet och statsministerns hantering av Littorin.
En familjefar som går till en prostituerad, en minister som begår brott. Vi ska inte döma karln utan att någon anmälan gjorts, utredning genomförts och dom fallit, men man måste resonera helt annorlunda när det gäller en minister i sittande regering än om det hade varit vem som helst. Detta är en makthavare, en man mitt i en vårdnadstvist, en rik person som rör sig i samhällets toppskikt och då måste fakta fram. Det är otroligt tragiskt och hemskt för alla inblandade parter att detta sker i offentlighetens ljus naturligtvis, men det är ändå ett måste i ett öppet och någorlunda demokratiskt samhälle. Jag förstår inte Littorins val att inte kommentera uppgifterna då han konfronterades med dem. Vad är grejen med att vuxna människor inte står för de misstag de har begått? Varför erkänner man inte det dumma man har gjort genast och står för att man är dum i huvudet? Skammen och misstaget blir inte mindre av att man fortsätter att ljuga, förneka eller skiter i att kommentera.

Statsministerns val att mörka, neka, förneka, hävda att han ej bär något ansvar och att allting handlar om S-O Littorin själv och låtsas som om karln inte varit en del av regeringen någonsin, känns oerhört märkligt, icke statsmannamässigt och falskt. Det är nog tillräckligt tungt att vara Svin-Otto för tillfället utan att man till råga på allt förskjuts av sina arbets- och partikamrater samt sin chef. Visst har han begått ett supermisstag om han köpt sex av kvinnan, men han har också avgått från sin post. Han befinner sig mitt i en jobbig vårdnadstvist och riskerar att förlora rätten att ha hand om sina egna barn. Jag tycker inte synd om honom när det gäller sexköpet för det ska han ha skit för och reinfeldt likaså för utnämningen av Littorin till arbetsmarknadsminister, men de konsekvenser det får och den kyla som reinfeldt & co. visar Littorin är omänsklig.

Det finns väl inte så myckt mer att skriva och tycka om det hela egentligen, men jag hoppas som sagt att människor börjar få upp ögonen för vilken samling stolpskott som regeringen de senaste 4 åren egentligen har bestått och består av!

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar