lördag 17 juli 2010

Kommunistskräck

Jag förstår inte mig på den mängd människor vilka egentligen inte kan någonting om kommunism, socialism eller för den delen rättvisa och jämlikhet heller, men som ändå anser sig ha nog med kött på benen för att hävda att Stalin, arbetsläger och tortyr är detsamma som kommunism och socialism.
Vad är problemet?! Är det någon som förknippar liberalism med halshuggning av adliga, kungliga och andra människor högt upp i samhällshierarkin? Nej, det är det väl knappast, trots att detta förekommit under liberalismens historia och dessutom är något som man inte skäms för (jag menar inte att man nödvändigtvis måste skämmas för vad som hände under franska revolutionen, men ändå). Varför ser man inte istället till vad partier, medlemmar och politiker egentligen vill, säger och gör istället för att koppla samman ärtor med päron, eller humlor med noshörningar. Jag är inte vänsterpartist eller skp:are, men förstår inte människors agg emot partier långt ut på vänsterkanten. Varför har man en sådan fullkomligt ogrundad kommunistskräck i hela västvärlden?! Vad är det som är så hemskt med att hjälpas åt, hjälpa varandra, hjälpa den som har det sämre, sträva mot gemensamma mål, jobba som ett lag?! Jag tycker att idén är synnerligen sympatisk och att solidaritet är något som alla människor borde skämmas över att inte visa.Hur kan man tycka att det är OK att frossa i gåslever, kaviar och champagne, att tjäna mängder av pengar på ett jobb som kanske tar en bråkdel av den tid och energi som det tar för en undersköterska att utföra sitt arbete? Hur kan man dessutom tycka att det är så fruktansvärt då man tjänar alla dessa pengar, att bidra till samhällsnyttan, ge tillbaka lite för att ge alla människor möjligheten att ha det lite bättre?! Det är obegripligt hur man kan leva utan att känna någonting för alla de fattiga, de svaga, de sjuka, de gamla, de utförsäkrade, de deprimerade, de arbetslösa, djur, natur etc.
Skämmes! Det är det enda som går att säga till alla de som tjänar 10 000-tals kronor i månaden på alliansens jobbskatteavdrag. Att tjata om sjuksköterskor som tjänar si och så mycket mer i månaden har ingen som helst relevans då det faktiskt är så att detta sker under tiden som mansdominerade yrkesgrupper tjänar betydligt mycket mer på sina jobbskatteavdrag i antal kronor räknat. A-kasseavgifterna har höjts, Fackföreningsavgifterna har höjts, antalet lärare i skolorna minskar, antalet vårdcentraler som erbjuder vård för alla oavsett klass, sjukdom, inkomst minskar trots att det totala antalet vårdcentraler har ökat de senaste fyra åren.


Nej, FY FAN säger jag! Vi måste byta regering, byta politik och våga påbörja arbetet med att leda Sverige in i en ny tidsålder där Sverige kan gå i bräschen för omställningen till ett grönare samhälle.

Intressant

1 kommentar:

  1. Hade alla miljöpartister tänkt som du hade det varit ett betydligt bättre parti än det är idag.

    Bra skrivet!

    //Nicklas Eriksson, revolutionär socialist och medlem i Socialistiska Partiet Göteborg.

    SvaraRadera