måndag 15 december 2008

positivare?

Jag har fått klagomål på att jag är lite väl cynisk och negativ på min blogg så jag bestämde mig för att skriva något som var lite mera positivt (jag vill dock poängtera att det har förekommit tidigare, exempelvis angående det nya rödgröna samarbetet eller Obamas vinst i det Amerikanska presidentvalet). Jag är jätteglad att det var en reporter under en presskonferens i Bagdad idag som omsatte ord i handling då han attackerade president Bush med sina skor som tillhygge, hahahaha! Det är ju lite obehagligt kanske att han fick möjlighet att kasta båda sina skor innan någon ingrep, vad hade han inte hunnit göra med ett riktigt vapen? Men jag kan inte låta bli att överraskas över att den mannen har suttit 8 år utan att ha blivit attackerad förut. Stackars George som ville se sig som en befriare av Irak, en som hade räddat livet på 50 miljoner människor som en förkämpe för fred. Ha hahahaha! Jag skulle kunna skratta mig till sömns med dessa ord. Kanske behöver man den bristen på självinsikt för att orka med alla de år han fått utstå massiv både internationell och inhemsk kritik. 

Något annat jag är glad över är att Zlatan Ibrahimovic återigen satte två snygga mål för Inter i mötet med Chievo. Zlatan är kung så är det bara, kung av Giuseppe Meazza-stadion, kung av Italien, Kung av Sverige och kung av Europa och världen... som fotbollsspelare i alla fall. Vilken tur vi har att vi har den generösa invandringspolitik som vi har haft i Sverige! Inte för att Zlatan är invandrare i och för sig, men hans föräldrar är ju. Detta är alltså ytterligare en sak att vara glad över. Låt oss bara hoppas att vi i nästa val kan få en ny regering som tar tag i klassfrågor och integrationsproblematik, framförallt det förstnämnda för det är i denna fråga som lösningen på segregationen egentligen ligger tror jag. Det handlar ju inte om problematik p.g.a.. etnisk tillhörighet utan problematik p.g.a. att man automatiskt hamnar i en underklass som nyanländ till Sverige.

Nu finns det inte så mycket fler saker jag orkar skriva positivt om haha, jag kan därför lugnt återgå till min ilska och frustration i de kommande 10 inläggen typ. Ha en bra dag.

1 kommentar: