fredag 17 december 2010

Rasistmedia fortsätter

Jag har undvikit att läsa kvällstidningarna de senaste dagarna, jag har också undvikit i möjligaste mån att titta och lyssna på nyhetssändningar. En del har man dock inte kunnat undgå, och det man har sett, läst och hört får mig att må illa! Jag mådde ännu mer illa då jag läste Dagens Arena vilka hänvisar till ett flertal öppet rastistiska och islamofobiska skribenter som fått mediautrymme de senaste dagarna.
Rasismen frodas, islamofobin frodas och hatet underblåses flitigt. Detta hat underblåses inte längre av bara sverigedemokrater och nationaldemokrater, utan även av journalister som skall vara professionella.

Jag ställer mig oerhört frågande till vad det är för undervisning som ges på journalistutbildningarna runtom i Sverige. Vad är det för människor som undervisar och vad är det för utgallring som sker vid intaget till skolorna. De journalister som idag arbetar vid kvälls- och dagstidningar, vid nyhetsredaktioner och i radio har absolut inte tagit till sig det faktum att de skall vara objektiva i sin nyhetsrapportering. De har inte lärt sig att tänka analytiskt och ifrågasättande. De köper med hull och hår det som "experter" säger, och de har dessutom valt ut sina experter utifrån vad andra "experter" har sagt till dem att göra.

Okunniga föredettingar som Ulf Nilsson tillåts skriva krönikor som luktar rasbiologi, kristallnätter och bokbål. Ulf Nilsson pratar om att Sverige skall försvaras, Ulf Nilsson pratar om "pursvenskar" han generaliserar oerhört och verkar dessutom se islam som synonym till religiös fundamentalism och terrorism - detta trots att de allra flesta muslimer i Sverige är allt annat än fundamentalistiska, allt annat än hundraprocentigt rättrogna. De allra flesta är till och med sekulära. Nilsson skriver på fullaste allvar att svenskar är på väg att avskaffa sig själva genom att föda färre barn än invandrare och ser detta som ett jätteproblem (som om svenskar tillhörde en annan ras, som är lite finare och klokare än andra). Detta tramssvammel plockas dock snabbt sönder i minsta beståndsdel av Henrik Ekengren Oscarsson.
Expressen borde förbanne mig skämmas!!! Hur i hela fridens namn kan en sådan rasistisk tokdynga slippa igenom redigering? Expressen MÅSTE gå ut med en rejäl dementi och ställa sig i skampålen. Det är inte värdigt ens en kvällstidning att publicera den typen av texter och så aktivt uppmuntra en redan växande rasism med muslimer som mål.

Visst har han rätt i att militanta islamister för ett krig mot "otrogna", men dessa extremister är inte någon stor minoritet. De är en försvinnande liten minoritet! Det enda som möjligen kan få denna grupp att växa är fler korståg likt det som nu förs i Afghanistan eller det som förts i Irak. Människor blir frustrerade och arga av förklarliga skäl. Redan utfattiga människor tvingas lida i ännu större armod enbart därför att amerikaner och multinationella företag råkar ha ekonomiska intressen i de fattiga människornas hemtrakter. Vi skall dessutom återigen komma ihåg att terrordåd utförda i Europa de senaste 4 åren som hade kopplingar till extremistisk islamism utgjorde mindre än en procent. Varenda journalist bör veta om att över 99 % av alla terrordåd utförs av nationalister, separatister, vänster- och högerextremister och intressegrupper av olika slag. Detta borde göras en större sak av istället för att faktiskt spela terroristerna rakt i händerna genom att uppmuntra till skräck och fobiska tankegångar.

Man måste se orsaken till VARFÖR saker och ting sker. Det handlar nämligen inte alls om ren ondska som bor i en särskild sorts människor. Det handlar om uppgivenhet, maktlöshet, frustration och år efter år av förtryck. Någon gång briserar bomben! Jag försvarar inte vansinnesdåd, jag tvärtom föraktar våld, men jag har  också intellekt nog att förstå att det inte är så värst konstigt att våld, tortyr, förtryck och kränkningar förr eller senare utlöser reaktioner. Nilsson är ute och cyklar långt ute i grumliga vatten på en trasig cykel och bör portas från de större nyhetsmedierna i fortsättningen. Den typen av tyckare klarar vi oss nämligen alldeles utmärkt utan!

Aftonbladet har lyckats betydligt bättre i Peter Kadhammars krönika där skribenten koncentrerat sig på den sällsynt värdelösa intervju som Lennart Nilsson gjorde i SVTs Aktuellt med islamiska förbundets Omar Mustafa.

Vad skedde i media då allting hände i Knutby för några år sedan? Var det då en massa kristna människor i Frankrike eller Malaysia, eller var sjutton som helst som fick stå i nationell TV, radio och press och svara på dumma frågor om varför kristna människor gör på det här viset? Då den galna pastorn i de amerikanska sydstaterna för någon månad sedan fick för sig att han skulle elda koraner på ett bokbål, var det någon som frågade Caroline Krook eller KG Hammar varför han skulle göra det, och om KG Hammar kände sig medansvarig till det eventuella bokbålet? Inser verkligen inte journalisterna vilken oerhörd skillnad de gör på saker och ting?

Jag ber om skärpning från journalistkåren! Jag ber om skärpning vid intaget till journalistutbildningarna, jag ber om skärpning vid jobbrekrytering och jag ber om skärpning från hela samhället. Dessutom vädjar jag till myndigheter att se till att få ett slut på militära samarbeten med USA! Dessa djupgående samarbeten är precis det som förvandlar Sverige till ett legitimt mål för mer eller mindre förvirrade motståndsmän.

Intressant

4 kommentarer:

 1. jätte-jätte-arg!17 december 2010 15:34

  Ja det är helt otroligt. Inte ens med europas mest vänsterliberala marxistmedia klarar vi oss ifrån de nationalsocialistiska budskapen som ständigt genomsyrar den pursvenska journalistkåren. Varför vart det inga uppmaningar om att gå ut på sergelstorg i stockholm och demonstrera emot islamofobin efter en ung mans tragiska självmord? Jag skäms för att vara svensk!

  SvaraRadera
 2. Men Nilsson har rätt i flera avseenden. 20 % av befolkningen är idag musslimer. De föder fler barn än snittet. Inom en inte allför avlägsen framtid överstiger antalet musslimer 50% av befolkningen. Den musslimska religionen kommer att vara den dominerande i samhället. Detta är något vi alla måste förhålla oss till. Och inte bara det. Vi måste tycka det är bra att ha en "urspungsbefolkning" i minoritet.

  SvaraRadera
 3. Jag var tvungen att publicera "Gubbens" kommentar enbart därför att personen som står bakom denna pseudonym inte ens lyckas stava rätt till ordet muslim. 20 % av befolkningen idag är definitivt INTE muslimer! Knappt 10 % av befolkningen har sitt ursprung i muslimska länder. Av dessa är en liten liten liten del troende överhuvudtaget, om nu det skulle vara något problem för herr "Gubbe".

  Jag undrar vilka "Gubben" placerar under epitetet ursprungsbefolkning och jag undrar också om det inte är majoritet som menas i den sista meningen?
  Vivianne Franzén stod på torg runtom i Sverige under 1990-talet och skanderade just det trams som du skriver. Hon hävdade att det inte skulle dröja länge innan "svenska" skolbarn vände sig mot Mecka i bön. Har detta hänt? Nja, inte riktigt va? Sluta upp med det här tramset nu och basera era uttalanden och åsikter på fakta, på kunskap och erfarenhet och inte på rädsla, hat, fobi och okunskap!

  SvaraRadera
 4. Jag har raderat ett antal kommentarer. Först och främst vill jag uppmana folk som vill kommentera att sluta göra detta anonymt. Stå för era åsikter för katten!

  Ibland händer det att jag publicerar halvrasistiska kommentarer enbart för att de är så otroligt korkade så man kan skratta åt dem eller är så sanslöst ogrundade att jag måste demontera dem, men de allra flesta åker i papperskorgen direkt. Jag ombeder därför människor med rasistiska åsikter att låta bli att kommentera om ni inte har något vettigt att komma med. Jag kommer dessutom INTE publicera kommentarer med länkar till nazistsajter (typ svenskarnas parti och dylikt)!

  SvaraRadera