lördag 16 januari 2010

Haiti....

Jag är förfasad över katastrofläget i Haiti, förfasad över allt som har med den att göra. Men kan inte låta bli att känna hat emot de människor som nu går ut på gatorna, beväpnade med machetes och försöker roffa åt sig mat och förnödenheter. Man tycker att människor i nöd skulle bli MER hjälpsamt inställda inte tvärtom. Vi har sett det förut tyvärr, då Katrina slog till mot New Orleans passade kriminella gäng på att dra nytta av den avsaknade av polismakt som fanns och tog över samhället i princip under den första tiden. Då när människor som mest behöver samarbeta, hjälpa varandra och bry sig om varandra.


Det är verkligen obehagligt att se den ondska och egoism som vissa eller kanske alla (men jag hoppas inte det) har inneboende. Jag hoppas verkligen att man snart får någorlunda ordning i krishärden för man har inte tid med att behöva fajtas under djungelns lag!

Dagens uppmaning är - Känn solidaritet, bedriv altruism inte egoism, värna om varandra och bry er om de som behöver mer hjälp än ni själva! Denna vädjan är riktad till gatugängen i Port-au-Prince men också till alla människor runt om i världen som har möjlighet att skänka bidrag till de som behöver pengarna allra mest just nu!

Ha en bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar