fredag 30 juli 2010

Moderaterna det kriminella partiet?

Visst är det politiken som i första hand måste vara anledningen till att man röstar eller inte röstar på ett parti, men nog gör företrädarna för partiet en liten skillnad och då man läser om de kriminella handlingar som moderater gång efter annan står för häpnar man onekligen.

Man försökte från högern angripa de RödGröna, genom att hävda att vänsterpartister i högre grad än andra var jagade av kronofogden. Det visade sig dock att detta mest var rubriksättning, det handlade om endast en riksdagskandidat mer än exempelvis folkpartiet, och denna kandidat i likhet med de allra flesta andra av de nämnda stod inte ens på valbar plats.

Att vara jagad av kronofogden är inte något brott, att mordhota journalister är det däremot. Att valfuska likaså. Att man har begått tvivelaktiga handlingar, eller misslyckats på ett eller annat sätt före tiden som politiker måste man inte nödvändigtvis hållas ansvarig för, men att begå brottsliga och tvivelaktiga handlingar under tiden som politiker är definitivt skäl till att sparkas och tvingas lämna politiken bakom sig. Demokratins absolut viktigaste principer verkar inte vara viktiga för moderater då man fuskar i provval och försöker påverka mediaflödet på sätt som minner om mc-gäng och maffiaverksamhet.

Alliansens företrädare och partiernas väljare verkar inte ha några som helst skrupler och dessutom går ett av allianspartiernas ungdomsförbund ut och beskyller Socialdemokraterna för moralens förfall! Man vet inte om man ska skratta eller gråta!

Hur kan det var Sossarnas fel att människor utan moral, empati och humanism begår vidriga handlingar såsom att köpa 50 hamburgare och slänga 49 av dem i soporna, eller lurar studiekamrater in i ekonomiska trångmål? Bourgeoisiens svineri har pågått i alla tider. Föraktet för mindre bemedlade, "lägre" samhällsklasser och jämlikhet har alltid tillåtits gro och leva i överklassen. Att det dessutom idag finns borgarbrats i både Centerpartiet och Folkpartiet är både märkligt och tragikomiskt. Folkpartiet som en gång var ett liberalt parti - liberalismens kämpar som en gång i tiden stred just emot överklassens frosseri, svineri och människoförakt. Liberalismen som följde ledorden frihet, jämlikhet och broderskap. Vad har hänt med detta idag? Centerpartiet fött ur bondeförbundet, ur gummistövlar, gödselstackar, plogande och fåraherdande - OK att förnyelse både är önskvärt och nödvändigt, men från bondeförbund till Champagnevaskning är ändå steget extremt långt!

Nu är jag medveten om att varken (Fp) eller (C) är störst bland denna skara brats som begår dessa idiotiska handlingar och det som allra främst måste kommenteras utöver det utomordentligt korkade i att bete sig på nämnda vis, är den stupida artikel som KDU:s ordförande Charlie Weimers hasplar ur sig. Artikeln är pinsam, okunnig, barnslig, korkad, obegåvad, fördomsfull, ogrundad.

Vare sig man är socialist eller ej så bör man förfasas över retoriken och åsikterna. Vare sig man är socialist eller ej så måste man uppröras över att en så obegåvad ung man når upp till den absoluta toppen inom ett politiskt ungdomsförbund och dessutom kandiderar till riksdagen. Vare sig man är socialist eller ej så måste man kräva en offentlig ursäkt och förvänta sig att den unge mannen känner skam för vad han har skrivit. Jag kan vara överens med skribenten om att det inte är så att rikedom automatiskt måste medföra ett skamlöst och ohyfsat beteende men att kulturen bland överklassungdomar skulle ha utvecklats under Socialdemokratiska vingar är ju fullkomligt befängt. Socialdemokraterna har aldrig varit existerande eller närvarande för dessa unga monster. Deras brist på positiva förebilder kan knappas skyllas på politiker för röda partier.

Slutligen vill jag kommentera Weimers åsikt om att Gudrun Schymanns pengabrasa skulle vara jämförbar med bratsens champagnesprutande; Jag tycker inte att Schymans agerande var särdeles smart och tycker inte att det var rätt väg att gå. Samtidigt fanns det en vettig tanke bakom det hela som PR-trick. 100 000 kronor på en reklamkampanj hade inte gett alls samma genomslag som pengabrasan fick, 100 000 kronor till ett välgörande ändamål hade inte heller det gett alls samma mediala genomslag. Att då jämföra en PR-kupp för att dra uppmärksamhet till en behjärtansvärt kamp med svineri, frosseri och allmän moralförlust är synnerligen obegåvat, oförståndigt och okunnigt.

Jag tror nog att Charlie Weimers gör sig själv och samhället en stor tjänst om han tar ett kliv ner från den politiska scenen och tar sig ett yrke i skymundan någonstans där hans åsikter och värderingar inte kan åsamka så stor skada som hans nuvarande.

Läs gärna:
Alkarp
Badlandshyena
som vanligt Alliansfritt Sverige

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar