onsdag 2 juni 2010

Historien kommer döma förövarna hårt!

Dessa satans mördare har slagit till igen! I förrgår var jag för upprörd för att överhuvudtaget kunna skriva, igår var jag upptagen men nu måste några ord sägas om det vedervärdiga överfallet på den fredliga biståndskonvojen med båtar som skulle föra förnödenheter till Gazaremsan.
Till och med USA kostar på sig att vara lite ljumt kritiska... men Israel struntar som vanligt till och med i den hand som föder dem.
Israel har länge struntat i och inte intresserat sig för internationella lagar, förordningar och regler. Detta har hittills mestadels drabbat en av världens mest maktlösa och fattigaste befolkningar i form av den Palestinsk-arabiska befolkningen på Gazaremsan och på Västbanken. Nu har den Israeliska militären dödat medborgare från Europeiska länder och fängslat, samt skadat, ännu fler, vilket verkar ha öppnat ögonen på många av de som tidigare inte riktigt förstått att Israel faktiskt inte alls har världens mest moraliska armé, att det de facto handlar om en riktig skurkstat och att det inte alls är så att Israel i alla lägen står för demokratiska värderingar och bryr sig om folkrätt och mänskliga rättigheter.

DET FÅR VARA NOG NU!

Vi måste säga STOPP, vi måste införa sanktioner mot Israel och detta måste ske genast, omedelbart och direkt! Vi måste avsluta alla former av handelsförbindelser - det allra mest självklara är ju vapensamarbetet -vi måste också bojkotta alla andra typer av varor från Israel, detta måste vara ett globalt initiativ inte enbart ett svenskt, eller europeiskt.
Israel måste förstå att de är isolerade, ensamma, utan stöd och utan mandat att fortsätta agera på detta sätt. Skurkstaten med statsterrorism som standardarbetsmetod måste få känna på att aktioner av denna art får konsekvenser! Jag håller med Helle Klein - Israel måste uteslutas från deltagande i idrottsliga EM-slutspel, Eurovisionsamarbetet etc.
Vi ska också komma ihåg att det måste komma kraftigare ordalag från USA för att någonting skall hända. Obama måste våga chansa och inse att han har resten av världens stöd även om han för tillfället förlorar delar av den demokratiska hemmaopinionen

Mehmet Kaplans och Henning Mankells vittnesbörd är tung och ingenting som Israels propagandamaskin lätt kan avfärda. Det handlar om två mycket väl renommerade herrar. Victoria Strand är överläkare på St:Görans sjukhus och därmed inte heller en person som avfärdas lätt som "galen terrorist", Dror Feyler, musiker och konstnär som också deltog i konvojen, är själv jude men ser precis som vi andra med någorlunda objektiv inställning (icke nedsmutsad av religiösa övertygelser) att fred inte är en möjlighet så länge Israel beter sig på det sätt som varit fallet under större delen av nationens existens.
Israel har nu slutgiltigt överskridit gränsen för acceptans även i många av de mest Israelvänliga ögon.

Dessutom verkar Israels regering tro att det går att vinna propagandakriget, men detta är omöjligt för dem att göra såvida inte alla de som deltog i "Ships to Gaza" spårlöst försvann utan att någon saknade dem. Detta har ju naturligtvis inte skett och kommer inte heller att göra det och Israel kan inte som så kallad demokrati behandla utländska medborgare hursomhelst även om de kanske har en önskan om att de kunde det.

Att man försöker förringa och till och med radera ut sitt eget misstag och övervåld genom att hävda att några aktivister skall ha tagit med sig metallföremål ombord och dessutom attackerat soldaterna är så urbota dumt, korkat och idiotiskt så det liknar ingenting.
Att de maskerade soldaterna hölls borta från båtarna i möjligaste mån är nog inte särskilt överraskande. Konvojerna var på väg för att bistå den palestinska befolkningen med förnödenheter såsom mediciner, mat, byggnads- och jordbruksutrustning.
Detta är ingenting som Israels militär har rätt att blanda sig i och framförallt inte på internationellt vatten! Även om det råkar vara så att ett fåtal aktivister hade beväpnat sig med enklare vapen så är det nog ingenting som någon klandrar dem för och det var knappast dessa personers vilja att få bruk för tillhyggena.
Förresten så hade jag både ärtrör och slangbellor när jag var liten och lekte gladeligen med dessa. Det kom aldrig någon maskerad militärstyrka och avrättade mig för det (även om mina föräldrar inte direkt uppskattade när jag lekte med vapenliknande leksaker).
Att hävda att det är befogat att döda människor då dessa försöker försvara sig mot skarp ammunition avfyrad av soldater tillhörande en av världens kärnvapennationer, med hjälp av slangbellor är ju fullkomligt sinnessjukt och visar på en sådan oerhörd brist på respekt för människor med en annan uppfattning, religion och/eller ursprung, ja det visar nog faktiskt den tydliga bristen på respekt för precis allt och alla som inte råkar sitta i Knesset eller den israeliska regeringen (och tillhör högerkanten i den inhemska politiken skall tilläggas).

När det gäller stålrören som ska ha fraktats med konvojen är inte heller dessa någon överraskning då det råder brist på denna vara i Gaza, eftersom Israel tror att alla stålrör kommer bli bomber och stålrör inte är någon ovanlig deltagare då det skall byggas hus. Även många av de andra "vapnen" kan snarare kallas jordbruksredskap, eller verktyg och skulle med absolut största sannolikhet användas till allt annat än krigisk verksamhet.

Den kamp för att vinna propagandakriget som Wolfgang Hansson talar om i Aftonbladet tror jag uteblir eftersom ingen verka vara villiga att köpa Israels version ens innan deltagarna i konvojen har gett sin version. Dvs. det finns ingen kamp att vinna, denna kamp förlorades redan då soldaterna bordade skeppen.
Det kommer enbart att bli värre och värre för Israel ju mer fakta och vittnesmål som blir offentliga.

Varför säger inte bara den israeliska regeringen rakt ut - "Ja, vi gjorde ett misstag och är otroligt ledsna och skamsna över detta, men kommer nu sedan skeppen genomgåtts av säkerhetspersonal låta dem passera in till Gaza med de förnödenheter som befolkningen där är i desperat behov av, självklart kommer också nästa konvoj släppas fram, denna gång utan någon militär bordning. Dessutom överlåter vi till den palestinska myndigheten på Gaza att kontrollera sina egna gränser i fortsättningen".
Det är naturligtvis utopiskt att detta skulle hända men det är vad Israel borde göra enligt mig för att den fredsprocess som en gång existerade ska kunna få en fortsättning.
Tidigare idag uppvaktades EU:s "Utrikesminister" av Ship to Gaza och uppmanades ta initativ till en oberoende och opartisk utredning av vad som hände på skeppen. Låt oss hoppas att Catherine Ashton gör detta!
Nu orkar jag inte skriva mer för jag är för arg!

Ett litet tips förresten: Mikael Wiehes nyaste skiva Ta det Tillbaka! Oerhört värmande tycker jag att det finns artister som säger ifrån med hög röst!

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar