lördag 5 juni 2010

Djupt oroande...

Att läsa om Sossarnas opinionsras är djupt oroande! Det är djupt oroande att människor är så föränderliga men ändå så rädda för förändring en paradox som heter duga, det är djupt oroande att en person - i det här fallet Mona Sahlin - verkar skrämma bort väljare i en sådan förfärlig utsträckning (utan egentliga anledningar), det är djupt oroande att människor är så rädda om sina egna pengar att de av rädsla för att få mindre i plånboken inte vågar rösta rödgrönt, trots att det finns otvetydiga bevis för att mindre samhällsklyftor och fler i arbete leder till bättre mående, mindre kriminalitet och i slutändan faktiskt minst lika mycket i plånboken för de allra flesta människor!

Samtidigt undrar jag hur dåligt minne svenska folket egentligen har! För bara några månader sedan när sjukförsäkringsdebatten gick varm var det relativt få som kunde tänka sig att rösta borgerligt i valet, men nu är det ju faktiskt så att alliansen även utan Kd skulle få majoritet i riksdagen och kunna bilda regering! "Svensson" måste sätta sig in i vad det här valet egentligen handlar om:
Skall vi tillåta allt fler att bli allt fattigare vilket är alliansens mål? De säger detta i positivare ordalag såsom att de som jobbar får mer i plånboken, men resultatet är att de som inte jobbar får mindre vilket leder till större klyftor, högre kriminalitet, kallare samhällsklimat och mindre "vi-känsla". Det är dessutom, precis som människor egentligen vet, så att det är de rikaste som får de största skattesänkningarna även om procentsatsen är lägre!
Skall vi tillåta att Sverige får en allt svagare röst i utrikespolitiken, och att vi har en utrikesminister som inte tycker att Sverige ens har någon egen röst i världspolitiken?!
Skall vi tillåta att sjuka och arbetslösa jagas med blåslampa och att cancersjuka människor tvingas tillbaka till arbete?!
Skall vi ha en skola där barn bedöms och betygssätts från lågstadiet, vilket är det långsiktiga målet för FP? En skola som blir som elitfotboll- och elitishockeyklubbarna, dvs. gallrar bland barnen i unga år och skapar A-, B-, och C-lag även i den skola som är en plikt för barn att gå i?
Skall vi ha en yrkesarmé där svenska unga män och kvinnor tvingas ut under NATO-flagg i länder såsom Afghanistan?
Skall vi tillåta att Sverige förlorar sin ledande roll i klimatpolitiken, och sitt anseende eftersom dagens regering tycker att de är färdiga och att andra länder måste jobba ikapp istället?
Ska vi tillåta jakt på val, varg, säl och i slutändan antagligen även bergsgorillor, tiger, elefant, jättepanda och orangutang också?

Jag vet faktiskt inte vad som skall till mer än att människor sätter sig in, läser på och engagerar sig. Det har ju visat sig i undersökningar att småföretagarna egentligen väljer en rödgrön politik om de väljer manifest utan att veta vilka partier dessa tillhör. Om man tittar på partiernas egentliga politiska viljor är det Vänsterpartiet, Miljöpartiet och i viss mån Centern som faktiskt driver det som företagarna vill ha. Trots detta väljer nästan 70% att lägga sina röster på Moderaterna!
Den undersökning som hänvisas till i artikeln som jag och "alliansfritt Sverige" har länkat till visar tydligt på hur dåligt insatta människor är och hur lite kalla fakta som ligger till grund för vilka man kommer att rösta fram som vinnare i valet 2010 (Jag tror nog att det går att generalisera lite granna. Även om det i det här fallet handlar om småföretagare, så har jag svårt att se varför dessa skulle vara sämre upplysta än andra människor). Man bara räknar med att Moderaterna på något sätt går småföretagarnas ärenden och att de intresserar sig för den "lilla" människan.

Hur ska de rödgröna få stopp på detta problem?! Sossarnas siffror har varit fallande under 18 månader! Hur skall denna utveckling vändas på 3 månader? Jo, det måste bli en fränare debatt, man måste bli bättre på att bedriva oppositionspolitik och påvisa vilken skit som alliansen har dragit in över Sverige med sina utförsäkrade sjuka och sina utförsäljningar av hela samhället.


Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar