lördag 15 maj 2010

Expressen de naiva och blåa...

I gårdagens expressen fanns en fullkomligt pinsamt usel och illa skriven ledare om Miljöpartiet.
Det pratas om att Maria och Peter har lyckats bra att "tvätta bort skogsmullestämpeln", vilket nog snarare var något som Birger Schlaug gjorde. Det är helt enkelt så att människor blir allt mer medvetna och förstående att det snart inte är framtida generationer som får ta skiten av vårt handlande och leverne, utan vi själva. Vi måste ta ett större ansvar för vår jord och för framtiden, det är anledningen till att Mp växer och kommer fortsätta växa vare sig Maria W är språkrör eller ej...

Att Wetterstrand sagt att vi, i exempelvis Sverige, måste avstå tillväxt för att låta fattigare länder ta sig ur fattigdomen är inte fel, det är inte obegåvat och det är inte heller osanninsenligt och det är framförallt inte ett steg åt vänster. Det är snarare ren fakta. Valet vi har att fatta är att antingen låta de fattiga länderna fortsätta att exploateras och vara fattiga eller låta dem ta sig ur fattigdomen. Detta kan enbart ske genom att vi som stått för exploateringen tillåter vår egen ekonomiska tillväxt att avstanna eller kanske till och med bli "anti-tillväxt". Hela vår ekonomiska tillväxt bygger nämligen på två saker; Utnyttjande av fattigare och därmed billigare arbetskraft, samt överutnyttjande och tärande på ett jordklot som snart inte klarar så mycket mer. Detta är inte någon "skogsmulle-lögn", utan ren och skär fakta som man kan försöka placera in i någon korkad ekonomisk modell hur mycket man vill. Faktum kvarstår dock; Miljöarbete går inte att placera in i någon budget! Det som krävs, det krävs vare sig det kostar si eller så många kronor.

Att prata om att sköta de statliga finanserna och ha balans i dessa är inte applicerbart när det kommer till miljöpolitik. Det är inte applicerbart heller när det kommer till utbildnings- eller vårdpolitik. Budgetar kan man prata om när det gäller infrastrukturssatsningar, när det gäller lönebildning för statsanställda, när det gäller apanaget till kungahuset men det går inte att prata ekonomiska modeller och system då det kommer till saker som inte rör sig i ekonomins värld. Ekonomi är ingen vetenskap, det är en fantasi även om denna fantasi tyvärr får ödesdigra konsekvenser för människor beroende på att så oerhört många människor tror på denna fantasi.
Under historien finns det andra fantasier som satt människor i fängelse, som orsakat krig, som orsakat förföljelse etc. tron på olika gudar är ett tydligt exempel. Dagens gud är pengar, och ekonomi - trots att det inte är mer verkligt än gud. Vi har lyckats göra den nutida guden till en fysisk varelse i form av mynt, sedlar eller siffror på datorskärmar, men i naturen och för jordklotet så är det enbart futtiga små fantasier som trots sin futtighet riskerar att förgöra hela jorden innan vi inser att det vi tror på bara är idioti.

Att vara emot de många k:na kapitalism, kommersialism, konsumtionssamhälle och konservatism för att ta några exempel innebär inte automatiskt att man är vänstervriden eller socialist heller. Jag tillhör kanske Mp:s absoluta vänsterflank om man måste prata blockpolitik, men partiet i stort är helt enkelt ett parti med tydliga liberala förtecken som värnar småföretagandet och entreprenörsskap, som värnar personlig integritet och frihet, som värnar miljön och den ekologiska balansen, som inte sätter värde på människor beroende på social tillhörighet eller inkomst utan låter alla människor ha exakt samma värde.

Jag vill ge expressen bakläxa:

Mp har aldrig varit för RUT-avdraget så därför förstår jag inte vart man vill komma genom att säga att Mp "gått med på" att avskaffa detta. Motståndet mot förmögenhetsskatten har getts upp eftersom förmögenhetsskatten i det nya förslaget inte längre slår mot småföretagare och enskilda entreprenörer på det sätt som den riskerade att göra tidigare. Att ställa sig på fackets sida i Waxholmskonflikten borde vara en självklarhet för alla som tror på frihet, jämlikhet, broderskap och rättvisa! Lettiska byggarbetare skall vara anslutna till svenska kollektivavtal om de skall arbeta i Sverige, vi ska inte ha slavarbetare som kommer hit och, dels utnyttjas och dessutom förstör den svenska arbetsmarknaden - Punktum! Att den svenska insatsen i Afghanistan behöver omvärderas, utvärderas och omstruktureras är också en självklarhet för alla människor med någon form av kunskap och insikt om verkligheten, men att alliansmedlemmarna väljer att stödja den nuvarande insatsen av rent ideologiska skäl skall tydligen ses som sundare och klokare, eller?! Nej, kära expressen, skärpning i er journalistiska integritet och objektivitet (som är rent pinsamt låg, om ens existerande för övrigt). Slutligen vill jag poängtera att den kanske starkast pådrivande i bildandet av Miljöpartiet de Gröna var den före detta folkpartisten Per Gahrton. Detta får "ledarredaktionen" att framstå som tämligen obegåvad då de pratar om att traditionalisterna i partiet skulle komma från vänster. Nej, hem och läs läxan säger jag till de kuvösdoftande ungmoderater som slängt ihop expressens ledare!

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar