torsdag 23 december 2010

Skämtar ministern?

Vi har nyss blivit av med Åsa Torstensson och nu sitter nästa klåpare och försöker bli av med ansvaret för tågkaoset.
Catharina Elmsäter-Svärd heter den relativt nya infrastrukturministern. Även om hon inte bär ansvar för de senaste 30 årens negligerade järnvägsunderhåll så bär hon ansvaret här och nu. Hon är den som måste ryta i och ta i med hårdhandskarna och det är henne och hennes kollegor i regeringen som skall angripas av allmänhet och journalister, inte de som trafikerar den värdelösa järnvägen. Anders Borg kan inte sitta och försöka hålla i sina slantar längre - det är nog nu! Istället för att ta i med dessa hårdhandskar och ryta i som en drakhona i de uråldriga bergens berg så sitter hon och ger myssvar på mysfrågor om sin dotter som vilken b-kändis som helst! Återigen skall journalisterna i Sverige ha en rejäl känga över deras totala oförmåga att kritiskt granska makten, deras totala brist på förmåga till analytiskt tänkande och deras fruktansvärt tydliga högervridning. Vad hände egentligen med den rödvinsdoftande halvkommunistiska journalistkåren som dominerade press och TV ända fram till 1990-talet åtminstone?
Idag verkar ju till och med Janne Josefsson vara smygmoderat!

Ja ja, nog om denna sorgliga skara låtsasprofessionella stolpskott som kallas journalister...

Efter 30 år då man satsat varenda statlig infrastrukturkrona på bilvägar så får det lov att vara STOPP! Lösningarna på detta tågkaos är relativt enkla; nämligen att tillföra pengar till Trafikverket för järnvägens underhåll och att samordna trafiken ordentligt under en aktör där SJ återtar sitt monopol och slipper konkurrera, utan kan koncentrera sig på att sköta sitt samhällsansvar.
Allting löses naturligtvis inte av dessa åtgärder för vädrets makter kan fortfarande i extremfall skapa vissa störningar, men det är fullständigt orimligt att biltrafiken tar sig fram fullständigt obehindrat medan den spårbundna trafiken står helt stilla. Är det någon som i detta läge vill välja kollektivt färdsätt, för att ta sig hem till familjen där man skall fira jul, i första hand? Nej, knappast.

Det är tragiskt att det sitter så tafatta politiker i regeringen, men det är kanske det som är hemligheten och det är nog reinfeldts medvetna val... det gör det lätt för honom att kontrollera underhuggararna. Han har visserligen haft problem med att kontrollera Bildt, men å andra sidan behöver statsministern inte oroa sig över denne - reinfeldt vet att Bildt aldrig skulle gå till vänster om den yttersta högerkanten i någon fråga därför får utrikesministern relativt fria tyglar.

Jag fylls av obehag, ilska och frustration över allmänhetens missriktade klagomål (alla skäller på SJ). Samma känslor väcks av politikernas ovilja att göra något åt situationen. Jag väcks av samma känslor över att vi de facto har en regering som inte vill att vi skall åka tåg (och har haft likadana regeringar sedan 1970-talets slut)!
Nu måste vi börja protestera på riktigt, gå ut och visa vårt missnöje, kräva ministeravgångar om ministrarna inte börjar agera och visa lite handlingskraft etc.

UPP TILL KAMP!

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar