tisdag 5 oktober 2010

Sverigedemokraterna visar sitt rätta ansikte

Ur Storkyrkan med pompa och ståt stegade ett större antal Sverigedemokratiska riksdagsledamöter då biskopen talade om tolerans och alla människors lika värde samt rättigheter. Biskopen nämnde också de manifestationer som hölls under gårdagen mot främlingsfientlighet, rasism och för tolerans vilket tydligen upprörde vissa människor med rasistiska åsikter.
Att bli så förnärmade av talet och känna sig träffade av det som sades visar tydligt var SD:s företrädare står och vilka åsikter de hyser. Att dessutom lämna kyrkan på detta sätt är direkt pubertalt. Det är oerhört märkligt att vuxna människor sittande i landets lagstiftande församling beter sig på detta sätt! Inte en enda mening i biskopens tal innehöll ordet "Sverigedemokraterna" eller "ett främlingsfientligt parti".

Hur skall SD:s ledamöter reagera när det debatteras i riksdagen? Särskilt spännande blir det när integrationspolitik och invandring kommer upp till debatt. Skall de resa sig och stega ur plenisalen då?

För övrigt måste jag poängtera hur osmart SD agerar under sin uppstart i riksdagen. Genom att klart och tydligt idag (genom vice partiordförande Jonas Åkerlund) säga att man aldrig kan stödja varken en Alliansbudget eller en RödGrön budget punkterar man effektivt det lilla lilla förhandlingsutrymme partiet möjligtvis hade kunnat ha och förminskar den egna makten. Det var kanske ändå ingen som trodde eller förväntade sig att SD skulle agera på något annat sätt, men de har onekligen ändå förstört för sig själva genom att så tydligt ta ställning offentligt.

Läs Gärna:
Tankar i natten (kristen bloggare)
Kent Persson (moderat i Örebro)
Peter Andersson (alltid klok)Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar