måndag 4 oktober 2010

Nu vet vi...

Så har då SD gjort entré i riskdagen.

Det första beslut som fattades var vem som skulle inneha talmansposten, och vi fick genast se vilken sida det är som SD har tänkt sig att stödja i första hand. Vi vet också vilken sida som är både direkt och indirekt beroende av SD:s röster för att få igenom sin politik, nämligen regeringen. Oppositionen har inget krav på sig att få igenom sin politik, och skall enbart i första hand lägga sina förslag. Om sedan SD råkar rösta på dessa bra förslag är ju knappast oppositionens problem eller skuld. Regeringen är den största minoriteten i riskdagen och tänker sig att regera, men vi har en mycket stark opposition och dessutom 20 futtiga röster som tillhör Sverigedemokraterna i riksdagen. Dessa futtiga 20 röster är utslagsrösterna som avgör varje beslut i riksdagen och då regeringen inte har varit intresserade av att kompromissa med oppositionen, och inte heller varit beredda att erbjuda ministerposter till andra partier för att skapa en majoritetsregering så gör sig Arrogansen beroende av SD på det sätt som vi sett i riksdagen idag. Nu måste reinfeldt sluta upp med barnsligheterna och låtsas sitta i opposition. Han måste börja regera, måste börja ta det ansvar som han tjatat om hela valrörelsen.

För SD var det viktigt att visa var lojaliteten ligger redan från början för att kunna ha ett förhandlingsutrymme då väl inbjudan kommer från reinfeldt. För denna kommer att komma, var så säkra. När väl SD hotar med att rösta emot regeringen (vilket kommer att dröja ett tag för först kommer lojaliteten bekräftas), så kommer reinfeldt mjukna i inställningen till rasisterna.

Vänta och se...

Jag vill också passa på att gratulera min partikamrat Ulf Holm som blev andra vice talman i riksdagen i konkurrens med Sverigedemokraternas Mikael Jansson som erhöll röster endast från sina egna partikamrater.

Läs Gärna:
Veronica Palm
Ett hjärta rött

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar