onsdag 20 januari 2010

Aj aj aj Obama

Förlusten av den demokratiska senatplatsen i delstaten Massachussets är ett bakslag utan dess like för Barack Obama. Den absoluta majoritet som demokraterna tidigare hade i kongressen är nu bortblåst och Obama kommer få det mycket tufft att få igenom sina förslag om en allmän sjukförsäkring och tuffare tag för en bättre miljö. Detta var antagligen det absolut sämsta som kunde hända, inte bara för det stora landet i väst utan för hela världen!

Nu kan ett part (Republikanerna) sitta och sätta stopp för precis alla bra förslag som Obama och det demokratiska partiet kommer med. Republikanerna har som ideologi att öka klyftor, förstöra miljö, sämre villkor för minoritetsgrupper i samhället, lägre skatter, mindre statlig inblandning i precis allt.

De är ett rakt igenom ont parti tyvärr, och att den mest liberala delstaten av dem alla, som inte röstat på en republikansk senator sedan 1938, nu röstar fram Brown till senaten kan inte ses som något annat än 3-åringstrots och okunnighet bland väljarna.
Att en allmän sjukförsäkring automatiskt skulle innebära en övergång till något slags sovjetstat är fullkomligt befängt och det vet vi alla som bor i Europa, men amerikanerna är så indoktrinerade sedan Nixons dagar att all statlig inblandning innebär kommunism att de tror att även detta innebär att Obama är en reinkarnation av Josef Stalin.

Jag vet inte hur man ska klara sig från att hamna i ett politiskt dödläge under kommande Obama-år men jag håller tummarna för att Obama har en plan eller åtminstone lyckas utforma en klok plan för hur det hela ska lösa sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar