onsdag 21 oktober 2009

Vargen 2

Vad är det för fel på de riksdagspolitiker som sitter just nu? De är fega, de är inskränkta, populistiska och de lyssnar mer än vad de skapar oppinion. Nu har man röstat i riksdagen om vargens framtid och en majoritet vill uppenbarligen utrota vargen. Det vågar man inte säga rakt ut utan väljer att kalla det hela skyddsjakt och försök att bevara vargstammen. Skyddsjakt + att vargarnas antal inte får överstiga 210. Det är ju inte klokt!!!


Man ska in med nya gener också genom att inplantera varg ifrån Ryssland. Men vad i hela fridens namn säger att det inte är de som ryker då skyddsjakten startar? Nej det här är en dödsdom för vargen. Den svenska vargstammen kommer inte att klara av de påfrestningar som en dylik jakt kommer utsätta den för.

210 vargar är ganska exakt vad vi har idag i Sverige och det är sant att på vissa enstaka platser så har en del tamboskap rivits, och några enstaka jakthundar har rykt med vilket naturligtvis kan ses som ett lokalt problem. Men vems fel är detta? Är det vargens, eller naturens? Nej, det är jägarnas, människornas fel. Vi har förstört vargens naturliga revir, vi forslar in icke hemmahörande varelser i reviren. Då får vi väl också lov att ta konsekvenserna, eller? Jag förstår inte hur människor kan vara så rädda för och upprörda över vargens existens. Vuxna människor 2009 som inte är mer bildade än så här??!! Naturligtvis håller jag tummarna för att vargen ska kunna överleva tills dess att några vettiga hjärnor får majoritet i riksdagen men tills vidare oroar jag mig mycket!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar