onsdag 26 oktober 2011

Historien går inte att ändra efter egen vilja!

Moderaternas partistämma belägen på min bostadsort Örebro avslutades i helgen som gick. Intressant är väl ordet man kan sammanfatta det hela med.

En Örebroare i form av Kent Persson, kommunalråd för partiet i Örebro, valdes in i partistyrelsen och det får man väl gratulerar honom till.
Där slutar dock mina artighetsfraser angående denna stämma.

Ett nytt idéprogram klubbades nämligen igenom, och i detta idéprogram hävdar man att partiet lett kampen mot apartheid, infört rösträtt för allmoge och kvinnor, och att man givit Sverige den välfärdsstat vi har idag.

Två enkla ord beskriver det som står i partiets idéprogram och dessa ord är - POLITISK HISTORIEREVISIONISM -

Det är minst sagt ohederligt att på detta sätt försöka påverka unga människor i första hand, och tilltagen är sådant som man brukar förknippa med diktatorer såsom Kim Jong-Il och Muammar Ghadaffi. Att det största regeringspartiet i Sverige gör detta gör mig minst sagt mörkrädd. Vart är vi på väg? Jag gillar inte konspirationsteorier, men man blir lite orolig för vad moderaterna har för ambitioner då de använder propagandaknep hemmahörande i totalitära, odemokratiska polis- och militärstater.

Nu måste väl ändå väljarkåren reagera! Tilltagen är betydligt värre än Håkan Juholts affärer, men ändå så blir de till notiser, eller småraljanta artiklar långt in i tidningar dit gemene mans ögon inte alltid når.

Det hederliga i detta läge vore naturligtvis att först och främst be om ursäkt offentligt så att det skångar i varenda TV-apparat i Sverige, dessutom måste man stå för sin historia. Dvs. att man var för dödsstraff, mot 40-timmarsveckan, mot varenda förlängning av semestern, mot allmän och kvinnlig rösträtt, mot partnerskapslagen för homosexuella, mot sanktioner riktade mot sydafrika, mot a-kassan, mot allmän sjukförsäkring och olycksfallsförsäkring i jobbet etc. etc. Slutligen så måste man naturligtvis genast ändra i idéprogrammet.
Ingen tror att majoriteten av moderater idag är motståndare till alla de saker som räknas upp ovan (även om många fortfarande är det i vissa frågor), men man kan inte låtsas att man inte har varit det. Ingenting blir mindre sant av att man låtsas som att det inte är det.

Om moderaterna vill vara förtroendeingivande i sitt så kallade ansvarstagande för Sverige så är väl att man talar sanning det minsta man kan kräva!

Skärpning säger jag!

Läs också:
Mats Berglund

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar