lördag 19 juni 2010

Usla "världsstjärnor" gör ingen fest...

Jag skriver mest om politik i vanliga fall, men just nu är det ju fotbolls-VM som är det kanske allra största som händer åtminstone i min värld trots att Sverige inte tagit sig till slutspelet. Fotboll är ju alltid fotboll och VM är det största inom denna ädla sport.

Just nu tycker jag dock inte att sporten är så himla ädel i och för sig...
Otroligt många världsstjärnor gör fullkomligt USLA insatser i turneringen! Det är direkt pinsamt att se spelare som Gallas, Ribery, Gerrard, Lampard, Terry, Kaká, spelare som tjänar 100-tals miljoner om året på att spela fotboll (och tränar 10-12 gånger i veckan), göra så platta matcher då de som allra mest borde prestera på absolut toppnivå!

Detta går inte att förklara med att markeringen av dessa stjärnor är extremt hård för det har den faktiskt inte varit. Det går inte heller att förklara med att matchningen under året i klubblagen är alltför hård då spelarna är tränade för att klara av detta.
Är de trötta borde de dessutom ha vett samt självinsikt nog att tala om för sina coacher att de inte är i slag för att spela överhuvudtaget och att det är bättre att ta ut andra spelare.

Det värsta exemplet av dem alla såg vi dock ikväll när Wayne Rooney befann sig på banan i Englands match mot Algeriet -
Jag tror aldrig jag har sett en så välavlönad spelare någonsin göra en så bedrövlig insats! Slog Rooney en enda passning rätt i matchen? Lyckades han med en enda mottagning? Gjorde han en enda logisk, intelligent och smart löpning? Lyckades han med ett enda avslut? Dessutom stod han dubbelvikt och pustade ut vid mittlinjen ett flertal gånger under matchen. Trots detta behöll Fabio Capello karln på banan, vilket i sig är obegripligt. Det självklara vore ju att, för Rooneys egen skull, byta ut honom. Och, dessutom för att statuera exempel att man, trots en årslön på 100 miljoner, inte kan bete sig hur som helst på en fotbollsplan.

Många spelare har gjort halvdana landslagsinsatser emellanåt men jag har aldrig någonsin sett en så makalöst urusel insats av någon sk. världsspelare som den Rooney lyckades prestera i afton.
Det är elakt kanske att vara så hård, men man måste kunna kräva mer av en professionell fotbollsspelare! Alla lag har sina hårdarbetande dussinspelare och i de allra flesta lag så har dessa gjort sitt jobb galant, men för att lagen ska kunna gå bra måste artisterna göra sitt jobb också. Utan detta arbete blir det inga mål, ingen underhållning för publiken och en förlust för både laget och fotbollen som sådan.

Självklart är inte heller allt Rooneys fel i Englands fall. Steven Gerrard, Frank Lampard (var han överhuvudtaget med på plan förresten? ), John Terry, Ashley Cole, Gareth Barry är alla spelare som tillhör de mest tongivande i sina respektive klubblag men som fullkomligt underpresterar under den press som landslaget befinner sig i.

Visst är kanske känslan och äran att representera sitt land på fotbollsplanen inte lika viktigt idag som den har varit, men är det ändå inte viktigt att inte skämma ut sig, och att i alla fall göra sitt bästa i alla matcher, no matter what?!
För skämde ut sig var precis vad Frankrike gjorde igår, och England ikväll.

Jag hade tippat England som finalister i detta VM, men det är ju uteslutet att detta kommer ske. Laget är för dåligt, har för dåliga spelare och för dålig inställning. Capello har inte lyckats alls uppenbarligen!

VM överhuvudtaget är som sagt för dåligt pga. att världsstjärnorna inte tar sina ansvar.
Samuel Eto'o är ytterligare ett exempel på en världsstjärna som är så otroligt viktig för sitt lag men som fullkomligt underpresterar och inte verkar finna någon större anledning att kämpa för sitt lag.

Jag kan inte låta bli att slutligen säga att jag tycker att det är rysligt ledsamt att riksdagen röstade igenom kärnkraftsreformen och att det saknades 3 röster som faktiskt hade kunnat ändrat på saken!

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar