måndag 12 april 2010

Thailand.... SUCK!

Vad var det jag sa?!...
Jo så fort undantagstillstånd utlystes så började upptrappningen. Jag har varit lite upptagen och därför inte hunnit med att kommentera gårdagens Thailandsnyhet. Det är djupt, djupt oroande att bevittna vad som sker just nu i det som kallas "svenskarnas turistparadis".
Thailand är i praktiken en militärdiktatur eftersom militären konsekvent har gått in och stoppat alla former av demokratiska processer under de senaste åren. Ju äldre kungen har blivit desto mer aktiva har militären blivit verkar det som. Jag har tidigare nämnt att författningsdomstolen som instiftades av militären 2006 också ständigt stoppat alla vänsterorganisationer så fort de växt sig starka och några fria öppna val har inte heller hållits trots att militären utlovade detta då de tog makten från Shinawatra 2006.

Det är oerhört tragiskt att Abhisit Vijjajiva den nuvarande premiärministern tycker att hans och de andra parlamentarikernas makt är viktigare än 20 människoliv. Detta trots att de sitter vid makten utan folkets stöd!
Det är så fantastiskt naivt av den svenska pressen att hävda att "lugnet råder över Bangkoks gator", precis som om det spelar någon roll. De förstår naturligtvis att lugnet kommer inte hålla sig särdeles länge. Strider kommer att blossa upp både här och där igen, ända fram tills parlamentet är upplöst och nyval är utlyst. Så är det bara!

Jag har tidigare skrivit om vilka som stödjer vilka i Thailand (även om det naturligtvis inte går att generalisera så grovt). I de allra flesta fall stödjer den lilla välbärgade minoriteten nuvarande regering och parlament. Likaså de som arbetar med turistindustrin (och tjänar bra med pengar på denna). Däremot de allra flesta bönder och jordbrukare, hantverkare, matförsäljare och andra fattiga och sjuka, stödjer Shinawatra, eller bara är emot nuvarande regim.

Nyval måste utlösas innan konflikten trappas upp i ett fullskaligt inbördeskrig, då är plötsligt Thailand inte så där värst attraktivt att besöka...


Intressant

1 kommentar:

  1. Tycker media är väldigt dåligt uppdaterade på det här i alla fall dom repotage som man ser på tv. Olika färger på tröjor och koruption, men det är väl den vanliga snuttefieringen av nyheterna.
    När det gäller mitt inlägg om slavhandeln, så dröjer det minst en månad, så du har gott om tid. Hör av mig innan.

    SvaraRadera