torsdag 25 mars 2010

Undrar lite över Billströms människosyn

Migrationsminister Tobias Billström vill skicka ensamma flyktingbarn tillbaka till länderna de har flytt ifrån. Detta hävdar han är bra för barnens skull och migrationsverket skall tydligen enligt ministern bidra till att bygga barnhem i de ensamma barnens hemländer där barnen inte bara skall få mat och logi utan också hjälp att finna sina föräldrar. Halleluja!

Jag undrar då bara i vilken värld Billström lever, dels om han tror att vi andra människor tror på det kvalificerade struntpratet som han står för, eller ännu värre - om han själv tror på vad han säger...

Jag förutsätter att han inte är så ointelligent utan att han är fullt medveten om att barnen inte kommer finna sina föräldrar i sina hemländer varken med eller utan migrationsverkets hjälp och att de inte heller kommer få det bättre på ett barnhem i Somalia (ett av de två FN-länder som inte skrivit på FNs barnkonvention, USA är märkligt nog det andra...), Irak eller Afghanistan (det är länder som befinner sig i krig på ett eller annat sätt och därmed länder dit ingen flykting varken barn eller vuxen borde sändas).

Problemet är bara att det, om migrationsministern är medveten om sanningen, i så fall visar på något ännu värre - nämligen en avsiktlig, medveten cynism och ett kallt beräknande som är kusligt att se där kronor och ören till varje pris skall sparas på bekostnad av människoliv och där humanism, medmänsklighet, empati och sympati är begrepp långt, långt borta i någon avlägsen galax.

Det är naturligtvis inte för barnens bästa som Billström vill skicka dem tillbaka, och några barnhem kommer knappast migrationsverket hjälpa till att bygga. Detta handlar om rena pengar och då det inte finns några vuxna inblandade och därmed ingen som slåss tillräckligt mycket för barnens rätt så är det enkla pengar att tjäna in för en cynisk migrationsminister.

Billström hävdar visserligen att man inte "ska sända barn ut i tomma rymden" utan att familjeåterföreningar skall vara förberedda...
Då undrar jag
Nummer ett: Om man vill spara pengar så undrar jag hur mycket det kostar att leta reda på barnens föräldrar i krigskaosen i ovan nämnda länder.
Nummer två: Menar Billström med familjeåterföreningar att det handlar om föräldrar eller kan det också vara mosters mans systers kusinbarns morfar och därmed någon som barnet kanske aldrig ens har träffat och än mindre känner trygghet med?
Nummer tre: Hur kan man överhuvudtaget fundera på att skicka barn, som betalat tusentals kronor för att ta sig ifrån krigskaoset till tryggheten, tillbaka till oroshärdar och rena krigstillstånd??!?!!??

Nummer fyra: Är Tobias Billström lämplig som migrationsminister?

Nummer fem: Är Tobias Billström lämplig som migrationsminister?

Nummer sex: Är Tobias Billström lämplig som migrationsminister?

Nummer sju: Är Tobias Billström lämplig som migrationsminister?

etc etc etc

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar