onsdag 8 september 2010

Nisha Besara sänker spökseende Olofsson

Olofssons snack om ändrade turordningsregler med hänvisningar till Danmark håller inte alls! Nisha Besara från Dagens Arena gav en tydlig och pricksäker replik på detta i SVTs morgonsoffa idag.
I Danmark använder man sig nämligen av Flexicurity - ett system som förutsätter höga ersättningsnivåer i arbetslöshets-försäkringar och bidragssystem, men som också ger större frihet för arbetsgivare och arbets-tagare. Att jämföra Flexicurity med det svenska systemet med sina fullkomligt urholkade a-kassesystem är oerhört obegåvat!
Att förändra turordningsreglerna och samtidigt ha kvar de urholkade ersättningssystemen vore att kasta människor ut i en fruktansvärd otrygghet med risk för fattigdom och social misär som följd och dessutom att ge arbetsgivarna total makt över människor vilket skulle leda till generella lönedumpningar och vi skulle behöva börja om från början igen med klassrevolutioner och proletariatsnack.

Över då till Centerledarens stora utspel: "Aldrig att jag sätter mig i en regering med en kommunist!".
Maud borde veta vad kommunism egentligen är, och hon borde veta vad som står i Vänsterpartiets partiprogram. Detta är hon dock uppenbart ovetande om.
Det är nu 20 år sedan k:et försvann ur Vänsterpartiets namn, men trots detta skall partiet fortfarande stå till svars för sin historia. Detta trots att Moderaterna sitter på en mängd skelett i garderoben och Centern likaså. Homo Politicus skriver mycket intressant om just Centerns egna historia. Att Centern hade samröre med nazistiska organisationer och partier samt var rysligt entusiastiska när det gällde rasbiologi spelar tydligen inte heller någon roll. Att Kina är en mycket hårdför diktatur är inte heller det något problem eftersom de har accepterat ett kapitalistiskt system. Det är kapitalism och inte demokrati som verkar vara det viktiga att slåss för enligt högern.

Nu tycker jag dock inte att historia är det viktigaste i detta valet, men jag vill påpeka att man kanske skall sopa framför egen dörr innan man klagar på andras lort. Dessutom har Vänsterpartiet gjort upp med sin historia, vilket INTE allianspartierna med mörkt förflutet har gjort.

Om jag i övrigt skall analysera Olofssons insats i utfrågningen skulle jag ge henne stundtals godkänt, men mestadels underkänt. Hon vill verka kunnig och påläst genom att rabbla siffror, men lyckas inte ens få rätt på dem. Hon glömmer ord eftersom hon försöker låta mer förståndig och klok än hon egentligen är och försöker använda svårare ord än hon klarar av.
Hon skall ha creds för att hon skrattade så hjärtligt åt Dorsins nidvisa. Det verkade faktiskt som att hon uppsiktigt sagt tyckte att det var roligt. Det är lite pinsamt dock att hon inte blev förnärmad över uttrycket Reinfeldts bitch. Hon var ju dock mycket väl förberedd på det och hade antagligen fått höra från strateger hur hon skulle reagera på det (videon med låten låg ute på nätet åtminstone ett dygn i förväg).

När det gäller kärnkraften kan väl ändå ingen köpa Olofssons snick-snack, eller?
Människan har ju inte förstått vad hon har sagt ja till, inte heller har hon förstått vad samarbetspartierna har för planer, och inte heller har hon förstått vad kärnkraften handlar om då hon bara pratar om att vara rädd för Tjernobylolyckor. Hon pratar ingenting om brytningen av Uran, inte heller pratar hon om slutförvaringen eller andra problem som kärnkraften medför. Visst får man kompromissa, men någonstans måste väl ändå gränsen gå, eller? Att så totalt avvika från en hjärtefråga förstår jag inte. Ett samarbete fungerar inte utan ömsesidig respekt och det har inte Centerns allianskamrater visat i detta fall. Maud är dock så mån om allianssamarbetet och att hålla borta sossarna från makten att hon antagligen skulle gå med på att förbjuda jordbruk, hugga av sin högra arm och höja alla arbetsgivaravgifter om de övriga allianspartierna ville detta. Ingenting är heligt för Olofsson!
Centern är ett bluffparti som enbart är intresserade av att få vara med - vad de är med i, spelar tydligen ingen större roll. Alliansens så kallat "gröna röst" är minst sagt svag och menlös - SNFs analys av regeringens miljöpolitik talar sitt tydliga språk!
Att Centern inte heller lyckats göra någonting på småföretagarområdet för att förenkla regelnätet eller förbättra de ekonomiska villkoren visar på de övriga kamraternas ointresse.
Olofsson klantade sig rejält då hon stängde dörren om de RödGröna. Låt oss hoppas att det kostar för Centern i längden!

En parantes är att Lena Mellin som vanligt ger goda betyg till en alliansföreträdare... vad ska man säga om professionalismen hos dagens journalister? Sanningen är att det finns mer nyanserade bloggare ju!

Allra sist vill jag tacka Thomas Bodström för ett mycket bra tal på Stortorget här i Örebro idag (även om nu Thomas aldrig kommer läsa detta så vill jag ändå tacka... haha)!

Läs Gärna:
Peter Andersson
Kalmardamen
Lasses Blogg

Intressant

1 kommentar:

  1. Ett bra inlägg och tack för länken!

    Det känns som Maud sålt både sin egen och Centerns själ för att måna om alliansen.
    Tragiskt!

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera